Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:483469
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirms divdesmit pieciem gadiem tikai nelielai daļai Amerikas iedzīvotāju mājās bija kabeļtelevīzija un video magnetafoni bija pavisam jauna, grezna iekārta. Lielākoties skaņas sistēmas bija skaļruņi, kas jau standartā bija iebūvēti televizoros un tikai dažiem bija televizori ar ekrāna diametru lielāku par 27 collām. Nekļūdīgi var apgalvot, ka nebija atsevišķas telpas mājas kinozālei. Mājas kinozāles bija ļoti dārgas iekārtas ar kino projektoriem un platiem ekrāniem. Gadiem ejot šī situācija ir pilnīgi mainījusies. Šodien lielākajai daļai mājsaimniecību ir vismaz 50 televīzijas kanālu un pietiekama izmēra televizori un video magnetafoni. Arvien vairāk cilvēku pievieno uzlabotus papildus elementus savai izklaides aparatūrai, lai radītu mājas kino teātra sistēmu. Situācija izklaides jomā arī mainās ļoti ātri un patērētājiem tiek piedāvāts plašs izvēles spektrs.

Šajā rakstā aplūkosim mājas kino teātra sistēmas, izpētīsim kas tās tādas ir, ko tās spēj paveikt un kādi komponenti jums nepieciešami mājas kino teātra izveidošanai. Ja jūs vēlaties pārvērst savu mājokli par pilnvērtīgu mājas kino zāli, tad šis raksts jums palīdzēs to izdarīt.

Kas ir mājas kino zāle?
Ir grūti nodefinēt kas ir mājas kino zāle. Šis ir tikai neskaidrs termins ar ko apzīmēt īpašu pieeju mājas izklaides sistēmai. Vispārīgi runājot, mājas kino teātra sistēma ir elektrisko ierīču kombinācija, lai atspoguļotu sajūtu, ka jūs skatāties filmu kino teātrī. Kad jūs skatāties filmu uz mājas kino zāles sistēmas, jūs pilnīgāk izjūtat filmu, nekā skatoties parastajā televizorā.
Lai aplūkotu kā mājas kino zāles to paveic, vispirms aplūkosim oriģinālo modeli – kino teātri. Cilvēkiem jau vairākus gadus mājās ir bijuši video magnetafoni, un ASV video nomas ir visur. Bet kāpēc mēs turpinām tērēt tik daudz naudas, lai aizietu uz kino teātri, ja mēs varam noskatīties filmu mājās daudz lētāk? Mēs ejam uz kino teātriem, jo tie piedāvā mums milzīgu piedzīvojumu, kuru mēs nevaram gūt mājās. Pastāv vairāki galvenie elementi, kas padara filmas skatīšanos mājās tik ļoti atšķirīgu no filmas skatīšanās kino teātrī.

• Viena no vislielākajām atšķirībām ir skaņas piedzīvojums. Kad jūs ejat skatīties filmu kvalitatīvā kino teātrī, jūs dzirdat mūziku, skaņas efektus un dialogus ne tikai no ekrāna, bet visapkārt jums. Ja jūs esat iepazinušies ar to kā filmu skaņa darbojas, tad jūs jau zināt, ka kvalitatīvam kino teātrim ir trīs akustiskās sistēmas aiz ekrāna – viena pa labi, viena pa kreisi un viena pa vidu, un vēl vairākas citas akustiskās sistēmas, kas ir izvietotas pa visu kino teātri. Šajā visaptverošās skaņas sistēmā jūs dzirdat dažādas skaņu ieraksta celiņa skaņas, kas nāk no dažādām vietām. Kad kāds kaut ko saka ekrāna kreisajā pusē, jūs šo skaņu spēcīgāk dzirdat no kreisās akustiskās sistēmas. Un tādā filmā, kā, piemēram, Zvaigžņu kari, jūs dzirdat dārdošu ceļojumu no kino teātra priekšpuses uz aizmuguri tāpat kā gaisa kuģis lido tuvāk kamerai un attālinās no ekrāna. Jūs esat daudz vairāk iesaistīts filmas skatīšanās piedzīvojumā, jo filmas pasaule ir visapkārt jums.
• Otrs galvenais kino teātra piedzīvojuma elements ir lielais kino teātra ekrāns. Kino teātrī ekrāns aizņem lielāko daļu no jūsu redzesloka un tādēļ ir daudz vieglāk iedziļināties filmā.
• Un bez tam jūs sēžat tumsā un ir tikai viena lieta uz ko skatīties, un viss uz ko jūs skatāties liekas lielāks, nekā īstenībā.
• Mums patīk iet uz kino arī tāpēc, ka mēs visu varam redzēt tik labi. Filmu projektori attēlo lielas, skaidras bildes. Detaļas ir daudz asākas, nekā tās ir parastā 19 collu televizorā un kustība ir daudz plūstošāka. Mēs varam apzināti to nepamanīt, bet tas rada nozīmīgu atšķirību kā mēs baudām filmu. Kad mēs varam redzēt daudz vairāk detaļas, mēs esam daudz vairāk iesaistīti filmas pasaulē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация