Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:575343
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vispārēja pārliecība, ka jaunais gs. nesīs ko jaunu un nebijušu. Optimisms, ticība. Pārmaiņas risinājās nepieredzētā ātrumā. Straujā ražošana veicināja pilsētu izaugsmi. Raksturīgas arī vientulības un šausmu izjūtas. Pilsētas kā skudru pūznis, kurā par atsevišķu indivīdu neviens neliekas ne zinis. Strādnieks pārvērtās par iekārtu apkalpes mehānismu. Konveijers. Sieviešu loma būtiski palielinās. „Bērna emancipācija(ierobežojumu atcelšana)”. Iedzīvotāju izglītošana. Starptautiskie sakari, valstu sadarbības. Nozīmi zaudē reliģija, izvirzās patriotiskas idejas. Pirmais pasaules karš sagrauj ticību. Rodas šaubas vai cilvēka eksistencei maz rodama jēga.
19.gs. mākslas centrā lielākoties cilvēka personība, iekšējā pasaule, pārdzīvojumi.
Simbolisms
Arī demonisma tēma. Uzdevums – objektīvi atainot un izzināt īstenību. Aiz ikdienišķās pasaules priekšmetiem un parādībām slēpjas cita, augstāka realitāte. Simbolisms sevi pretstata reālismam un impresionismam. Tuva ir dekadence (pagrimums, lejupslīde, galējs individuālisms, reālās dzīves pesimistisks noliegums, un tīksmināšanās par norieta un vītuma skaistumu). Svarīga loma ir idejai.
Jūgendstils „art nouveau”
Dekoratīvisms un erotika. Izteikti dekoratīvs un ornamentāls. Forma seko funkcionalitātei. Skaistais un cilvēcīgais ir jāienes vidē, kas ieskauj cilvēku, - viņa mājoklī, interjerā, apģērbā, plakāti, grāmatas utt. Galvenā loma plūstošai, izliektai līnijai, bieži izmantots vīteņauga motīvs, kailfigūras u.c.. Raksturīga tīša formu „nepareizība”, kas rosina asociācijas ar dabiskumu, organiskumu. Rīga – Jūgendstila galvaspilsēta. Čarlzs Makintošs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация