Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:724105
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

uzdevums
Seļivanovs, uzzinājis, ka ir slims ar leikēmiju, sastādīja testamentu. Uz to brīdi viņš bija alus rūpnīcas, dzīvojamās mājas un divu automobiļu īpašnieks. Seļivanova ģimenē bija sieva V. Vinogradova, 40 gadi, dēls Konstantīns, 16 gadi, meita Klaudija, 14 gadi, māte N. Nikolajeva, 65 gadi, kas atradās viņa aprūpē un kas dzīvoja kopā ar viņa ģimeni. Visu savu nekustamo īpašumu Seļivanovs atstāja savai sievai ar noteikumu, ka viņa mātei līdz mūža galam jādzīvo viņa mājā un sievai viņa jāuztur. Par testamenta izpildītāju pieknita būt viņa draugs Arakčejevs.
Pēc Seļivanova nāves Arakčejevs veica pasākumus mantojamā īpašuma aizsardzībai no mantojuma atstājēja divu brāļu uzbrukumiem, kas vēlējās paņemt automobiļus it kā piemiņai no brāļa. Tomēr vadīt rūpnīcu viņš nevarēja, jo viņam nebija tamdēļ nepieciešamo zināšanu. Tādēļ Arakčejevs ar Vinogradovas un notāra piekrišanu nodeva rūpnīcu pilnvarotā pārvaldīšanā uz sešiem mēnešiem tās galvenajam inženierim Nabokovam. Pēdējais apņēmās īstenot rūpnīcas pārvaldīšanu VInogradovas interesēs. Saskaņā ar notariāli apstiprinātu dokumentu par to viņam bija jātiek izmaksātai atlīdzībai – noteikts procents no ienākumiem.
Jautājumi:
1. jautājums. Kas ir Arakčejevs kā Seļivanova testamenta izpildītājs? Kādā formā jābūt izteiktai viņa piekrišanai?
Atbilde: Arakčejevs uzstājās kā Seļivanova testamenta izpildītājs, mantojuma masas pārstāvis (618.p.). Uzdevuma tekstā ir teikts, ka testators ar potenciālo testamenta izpildītāju jau šo jautājumu ir saskaņojuši. Nav gan nekas ticis teikts par to, vai testamenta izpildītājs ir minēts tikai testamentā, vai par to ir sastādīts akts,. Bet tas nav obligāti.

2. jautājums. Vai Arakčejevam ir tiesības saņemt atlīdzību par saviem pakalpojumiem attiecībā uz testamenta izpildi, kā arī izdevumu apmaksu, kas radušies mantojuma īpašuma aizsardzības un rūpnīcas pārvaldes sakarā – uz mantojuma masas rēķina?
Atbilde: Jā, CL 628.p. „Testamenta izpildīšanas uzdevumi atlīdzināmi izpildītājam no mantojuma, bet viņš nevar prasīt atlīdzināt par savām pūlēm, ja testamentā par to nekas nav noteikts.”
CL 865/7 Attaisnojami ir izdevumi, kas ir saistīti ar mantojuma uzturēšanu –nepieciešamie un derīgie izdevumi. Nav attaisnojami greznuma izdevumi (CL 868.p.)…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,49 €
Комплект работ Nr. 1113706
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация