Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:956705
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1..MTattīstība MT-to TN kopums, kas regulē ar mantošanu saistītās ties.att-bas, kuras rodas,grozas vai izbeidzas kā materiāltiesiskajā tā procesuāltiesiskajā nozīmē.Vēst.at-ba līdzīga ĢT. 1937.g.Cl
1940-1964 Krievijas 1922.Civilkodekss
1964-1992 LPSR Civilkodekss,1992.01.
09. atjaunoja MTunLT,praktiski nedar-
bojas, jo cieši saistīti ar ĢT(radniecība)
(01.09.93.),ar ST(saistības pāriet uz mantojumu)(01.03.93.),ar LT(īpašuma
tiesības).







2.MT starpt.un konst.aizsardzība MT-to TN kopums, kas regulē ar mantošanu saistītās ties.att-bas, kuras rodas,grozas vai izbeidzas kā materiāltiesiskajā tā procesuāltiesiskajā nozīmē.Eiropas Cilvēktiesību konvenc1&1p.Jebkurai FP un JP ir tiesības uz īpašumu:1)var iegūt īpašumu mantojuma ceļā2)tiesības rīkoties ar savu īpaš.nāves gadījumā.
ES pamattiesību harta 17.p.Ikvienasm ir tiesības uz likumīgi iegūtu īpašumu, kā arī ties..to mantot,ar to rīkoties un atstāt mantojumā. LR Satversme 105.p. Ikvienam ir tiesības uz īpašumu.
3.Universālsukcesija-tiesību un saistību pāreja citām fiz.un jur.personām (mantiniekiem)-pāriet viss kopums.
Singulārsukcesija- pāriet tikai kāda konktēta tiesība vai mant.daļa.
4.Mantojuma jēdziens,subjekti- mantojums-kopība, kurā ietilpst visa kust.un nekust.manta(ķermen.lietas),kā arī bezķerm.-citiem atdamas tiesības un saistības, kas mirušajam vai par mirušu izsludinātam piederējušas viņa patiesās vai tiesiski pieņemamas nāves laikā. Mantojums-JP.Mantojums var iegūt tiesības un uzņemties saistības no tā brīža kad miris un līdz tam brīdim, kad mantinieki iegūst mantojumu savā īpašumā.Kam vispār ir tiesība iegūt mantu, tam ir tiesība iegūt mantojumu vai tā daļu(JP un FP).Subjekti-1.MAmirušais vai par mirušo pasludinātais2.mantinieks-persona,kura iegūst mantojuma tiesību mant.atklāšanas brīdī un kurai ar to piešķirtas tiesības mantojumu pieņemt vai atraidīt3.mantotājs-persona-kura atteikusies no savām mantojuma ties.
5.FP un JP mantotspēja.kam vispār ie tiesība iegūt mantu, tam ir tiesība iegūt mantojumu vai tā daļu. Mantot spēj1.FPun JP(pastāvošas un nodibinātas nākotnē).Mantotspējai jāpastāv mantojuma atklāšanas dienā un jāturpinās līdz mant.pieņemšanai.FP spēj mantot, ja viņa ir ieņemta, kaut arī vēl nav piedzimusi ar nosacījumiem,ka1)jāpiedzimst dzīvam2)
jābūt ieņemtam pirms mantojuma atstājēja nāves dienas(ne vēlāk kā 306 dienas).FP mantotspēju var atņemt:1)tiesa atzīst šo personu par necienīgu mantot(atjaunot vairs nevar)2.pats MA var atstumt no mantojuma potenc.mantiniekus.JPnodibināšanu paredz pats MA;1.ieceļ šo JP par mantinieku2.novēl kādu mantas daļu šai JP. JP statuss rodas ar reģ.brīdi, bat kā mantinieks tiek uzskatīts no MA nāvesbr
6.Mantojuma atklāšanās,pamati.
Matklāšanas pamati:1.MA nāve2.MA izsludināš.par mirušu.Latvijā mantiniekiem jāizsaka griba pieņemt mantojumu.Francijā-nav jāizsaka griba, mantojums piekrīt automātiski.Aicinājums mantot iestājas mantojuma atklāšanas dienā.Aicinājuma pamti ir MA tiesīgi izteikta griba(testaments vai mantojuma līgums) vai likumsPrioritāte:Līgumiskai mantojuma tiesībai ir priekšroka pret testamentāro, un kā pirmai tā otrai ir priekšroka pret likumisko. Visi trīs veidi var pastāvēt vienlaicīgi.
7.-8.Laulāto mantojuma tiesības likum.mantoš.iestājas1.nav mant.līguma vai testamenta2.nav spēkā mant.līgums vai testaments3.testaments vai mant.līgums ir tikai uz mantas daļu.Personas kas var mantot pēc likuma:laulātājs,adoptētie,radinieki.Pārdzīvojušais laulātājs vienmēr tiek aicināts mantot pēc likuma.nav svarīgi kāds mant.att-bu veids pastāvēja starp laulātājiemKopmanta pēc līguma vai pēc likuma tike atdalīta pārdzīvojušās personas daļa ½.Atsevišķa manta-manto mirušā laulātā daļu.Ja laulība šķirta vai atzīta par spēkā neesošu,nav tiesības mantot.Daļas apmērs:par kritēriju izvirza,cik bērnu palika:1.līdz 3 bērniem-PL saņem bērna daļu2. ja 4 bērni un vairāk-PLpienākas ¼’3.ja nav bērnu 1.ja nepaliek ne lupējo ne adoptēto.tad laulātājam pieder ½ un dzīvokļa iekārta 2.ja nepieliek ne lejupējo,ne adoptēto, ne augšupējo, ne brāļu, ne māsu vai to bērnu –tad piekrīt viss mantojums.

Ja paliek pilngadīgie bērni,tad CL sadala katram mantojumu.Ja paliek nepilngadīgie bērni, mantu atstāj nedalītu: a).mantojums ir mazs, ka to sadalot nav iespējams uzturēt bērnus.Sekas: PL ir tiesības pārvaldīt un lietot mantojumu.PL no mantojuma ienākumiem sedz bērna uztura izdevumus.Uzdevumi:aizsargānepilngad.bērna tiesības,saglabā ģimenes kopību.Izbeigšanās:1.ar visu bērnu pilngadību 2.ar laulātā atteikšanās no šās tiesības; 3.ar mantojuma labprātīgu sadalīšanu4.ar atsevišķa bērna daļu – ar viņa nodalīšanu no mantojuma pēc vienošanās vai laulātā vienpusējās vēlēšanās 5.pēc pilngadīga bērna pieprasījuma-ar svarīgiem iemesliem(3.4.5.punktā vajadzīga bāriņtiesas piekrišana)Ja PL pārvalda nekārtīgi, bārint.var atņemt tiesību pārvaldīt, uzdod ieceltam aizbildnim.
9.Likum.mantoš.nodib.pamati
Lik.mantojuma tiesību nodibina radniecība un adopcija.Svainība šo tiesību nedod.Radniecība:1.kas rodas ar dzimšanu likumīgā laulībā2.ar dzimšanu tādā laulībā, kura vēlāk atzīta par spēkā neesošu, vai ne vēlāk kā 306.dienā no šādas laulības izbeigšanās 3.ar paternitātes atzīšanu vai tās noteikšanu tiesas ceļā. Ārlaulībā dzimušie bērni manto tāpat, ka laulībā dzimušie.No šādiem bērniem manto māte, tēvs un to radinieki. Adopcija.1.adoptētājs un tie viņa lejupējie, kas adopcijas laikā bijuši nepilngadīgi vai dzimuši pāec adopcijas, manto no adoptētāja vai viņa lejupējiem kā viņa bērni.No adoptētā manto viņa lejupējie, kā arī adoptētājs un viņa lejupējie.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1179434
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация