Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:975607
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

NB! Piemērojot pieauguma tiesību, nav piemērojams 782.p.!! 830.p. runā par pieauguma tiesību līdzmantiniekiem bez sevišķas pieņemšanas (pieauguma tiesību nevar ne pieņemt, ne atraidīt, likums par to neprasa īpaši izteikties), savukārt 782.p. paredz termiņus pieņemšanai – tas ir attiecināms tikai uz gadījumiem, kad pieauguma tiesība vairs nav piemērojama, un kad mainās šķiras (kad tikai pēc atraidījuma nodibinās tiesība mantot citai šķirai).
Pieauguma tiesība, mantojot pēc testamenta - Mantojot pēc testamenta, pieauguma tiesība ir tikai tiem mantiniekiem, kas aicināti mantot visu mantojumu, nenoteicot viņu daļas. Daļa, kas atbrīvojusies pēc atkrituša testamentāra mantinieka, sadalāma starp pārējiem līdzmantiniekiem vienlīdzīgi --> ja būs noteiktas daļas un nevarēs piemērot pieauguma tiesību, tad katrs no testamentārajiem mantiniekiem saņems noteikto daļu, bet pāri palikušo mantojumu mantos likumiskie mantinieki. Ja mantinieks, kuram ir tiesības uz mantojuma neatņemamo daļu, atsakās no šīs daļas, tad attiecīgi palielinās testamentārā mantinieka daļa, kuram novēlēts viss mantojums. Tiem, kam piešķirti noteikti mantojuma priekšmeti, nav pieauguma tiesības pret tiem, kam atvēlētas zināmas daļas.
Pieauguma tiesība, mantojot pēc līguma - Kad no vairākiem līgumiskiem mantiniekiem kāds atkrīt, tad viņa atbrīvojusies daļa piekrīt nevis viņa līdzmantiniekiem, bet gan mantojuma atstājēja likumiskiem mantiniekiem, ja vien līgumā nav tieši noteikts citādi. Kad līgumiski mantinieki manto kopīgi ar testamentāriem, tad, atkrītot kādam no pēdējiem, viņa daļa, ja nav citu testamentāru mantinieku, piekrīt nevis līgumiskiem, bet likumiskiem mantiniekiem.
Pieauguma tiesība legātos - Legātos pieauguma tiesība pastāv tikai tad, kad viena un tā pati lieta novēlēta vairākiem līdzlegātāriem, nenoteicot, kāda daļa no tās katram jādabū. Ja šādā gadījumā kāds līdzlegātārs atkrīt, iekams viņš ieguvis tiesību uz piešķirto legātu, viņa daļa piekrīt pārējiem līdzlegātāriem. Ja vairākiem legātāriem kopīgi novēlēta lietojuma tiesība (1190. un turpm. p.) un ja kāds no viņiem atkrīt pēc tam, kad viņš jau ieguvis savu daļu, tad arī tā piekrīt viņa līdzlegātāriem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,20 €
Комплект работ Nr. 1358728
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация