Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:793417
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tauste
Tauste ir ļoti interesants maņu orgāns, ko mēs uztveram ar ādu, kas ir lielākais orgāns cilvēka ķermenī. Tauste palīdz iepazīt priekšmetus un lietas, kas atrodas mums apkārt. Ar tausti mēs uzņemam ļoti daudz dažādas materiālu īpašības, piemēram, gludu, raupju, asu, karstu, aukstu u.c. Akliem cilvēkiem gandrīz visa informācija ir jāuzņem ar tausti un viņi pat lasa ar tausti no speciālām grāmatām. Viņiem ir vairāk attīstīta tauste nekā pārējiem, jo viņi pielieto tausti ikdienā. Turklāt zaudējot kādu maņu, pārējās maņas kļūst spēcīgākas nekā no sākuma.
Man ar tausti viss ir kārtība, es spēju sajust priekšmetu īpašības ne sliktāk kā citi. Es bērnībā attīstīju savu tausti spēlējoties ar LEGO klucīšiem, liekot puzles, mīcot plastalīnu vai lokot kaut ko no papīra. Kad biju mazāks mēs ar tēti gājām makšķerēt uz upi un lielākā daļa ceļa bija jānoiet pa mežu, tad man vienkārši gribējās visu paņemt rokās un aptaustīt. Tagad vienīgi ejot kaut kur pa ceļu noplēšu kādu zariņu vai lapu no kāda krūma un to saplēšu mazos gabaliņos, bet tā es mu darījis vienmēr, tāpēc varētu uzskatīt, ka tas ir tāds kā niķis.
Manuprāt arī 11. un 12. klasē vajadzētu kādu mācību stundu, kur varētu turpināt kaut cik attīstīt mūsu tausti, jo vizuālās mākslas mums vairs nebūs un darbmācība jau sen vairs nav. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация