Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:198795
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ieskats par grāmatu    3
  Daiļdarba galvenā doma un problēmas    4
  Satura pārstāsts    5
  Galveno varoņu raksturojums    8
  Atziņas    9
  Izmantotie literatūras avoti    10
Фрагмент работы

Atziņas

Ikdienā lasīt grāmatas nesanāk tik, cik gribētos. Kad lasu, nereti sanāk vilties, jo tās nav tādas kā sagaidu. Šī grāmata pavisam noteikti nebija viena no tām. Pēc grāmatas izlasīšanas pārņem divējādas sajūtas. Labi, ka man un maniem vecākiem un tuviniekiem nebija jāpiedzīvo šāds, tik sāpīgs, nežēlīgs un netaisns, laika posms, taču, no otras puses, ir tik ļoti žēl visu to cilvēku, kuriem tas bija jāpiedzīvo, jāpārdzīvo un šī skarbā realitāte jāizjūt uz savas ādas. Dzīvojot apstākļos un laikā, kādā dzīvojam šobrīd, man ir grūti iedomāties, kā būtu dzīvot tajā laikā. Manuprāt, tas, kas notika Otrā pasaules kara laikā, un tas, kas vispār notiek kara laikā, ir šausmu, baiļu un neziņas pilns – tāds, kurā nenovēlētu nevienam atrasties.
Lai gan temats ir Otrais pasaules karš Latvijā, tas, manuprāt, ir aktuāls arī šobrīd. Es uzskatu, ka visiem mums, kas dzīvojam mūsdienās, ir jāzina svarīgākie pasaules un mūsu valsts vēstures notikumi. Otrais pasaules karš tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem periodiem Latvijas jauno laiku vēsturē. Pēc grāmatas izlasīšanas tā laika notikumi kļūst mazliet skaidrāki. Grāmatā atspoguļota reālā cilvēku ikdiena un viņu pārdzīvojumi, kas ļauj skaidrāk izprast notiekošo tā, kā vēstures grāmatās neraksta. Grāmatā iekļauti citāti no tālaika daiļliteratūras darbiem un laikrakstiem, kas palīdz orientēties laikā un padara grāmatā aprakstīto vēl šķietami reālāku.
Gundega Repše par grāmatu sacījusi: “Par varoņiem nepiedzimst. Bet gadās, ka par tādiem kļūst visikdienišķākie ļaudis.” Un šī grāmata to patiesi pierāda. Šajā grūtajā un sarežģītajā laikā kļūt par varoni, glābjot citus, esot pašaizliedzīgm, bija īpaši bīstami. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация