Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:199435
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Statistika ir viena no matemātikas nozarēm un tās pētījuma priekšmets ir masveida objekti un parādības. Visu objektu kopu sauc par ģenerālo kopu, bet tās elementu skaitu sauc par ģenerālas kopas apjomu.
Par varianti sauc pazīmes vērtību, kas piemīt atsevišķiem kopas elementiem (pazīmes vērtības dažādiem kopas elementiem sauc par variāciju un pazīmes, kuram piemīt šādas vērtības sauc par variējošām pazīmēm). Variāciju sauc par kvantitatīvu, ja variantes var izteikt ar skaitļiem. Variāciju sauc par atributīvu, ja variantes var raksturot tikai ar jēdzienu.
Dati, kurus iegūst novērojot, fiksējot kādu parādību, veido nesakārtotu empīrisko rindu. Empīrisko rindu apstrādā, sastādot sadalījuma rindu (ir kopas vienības sadalījums pēc kādas kvalitatīvi vai atributīvi variējošas pazīmes). Nesakārtotas empīriskas rindas sakārtošanu sauc par grupēšanu, tātad sadalījuma rindu veido grupētie dati.
Variāciju rindu ir neērti un grūti izveidot, ja kopas apjoms ir liels, tāpēc variantes apvieno intervālos. Intervālu skaitu var aprēķināt pēc formulas k=1+3,2*lgn, kur n- novērojumu skaits, vai arī izmantojot rekomendējošo Levinska tabulu. Bet intervālu garumu aprēķina izmantojot Sterdžesa formulu: , kur n- visu novērojumu skaits.
Sadalījuma rindas attēlošanai izmanto histogrammu (intervālu rindas attēlošanai), poligonu (diskrētas rindas attēlošanai), komulātu (komulatīvas rindas attēlošanai).

-2-
Aprakstošās statistikas elementi: absolūtie un relatīvie lielumi. Vidēji lielumi un to īpašības. Pakāpju vidēji; struktūras vidēji.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация