Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:747852
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Matu skaistuma pamats – mazgāšana.
Starp visām procedūrām, kuras veic ar matiem, lai tie izskatītos labi, ir viena, kura ir visa pamats. Tā ir mazgāšana. Netīri mati nekad nebūs pievilcīgi. Vienīgi mazgāšana padara matus mirdzošus un skaisti krītošus.

Cik bieži matus mazgāt?
Matus var mazgāt cik bieži vēlas! Ja matus mazgā katru dienu, tad jālieto maigs šampūns, citādi matus var sabojāt. Mati jāmazgā vismaz vienu reizi nedēļā.


Matu kopšanā ir svarīgi zināt savu matu tipu !
Lielākoties to nosaka iedzimtība. Tomēr matu izskatu ietekmē dažādi ārējie faktori- ārējās vides negatīvie faktori, neveselīgs dzīvesveids ar pastāvīgiem stresiem, nepareizs uzturs - pārsvarā trekni, saldi un asi ēdieni, pilsētas piesārņotais gaiss, hlorēts vai arī sāļš jūras ūdens, tabakas dūmi, saules radiācija un ziemas sals, saunas un peldbaseina apmeklēšana, kā arī matu nepareiza kopšana, kad tos mazgā ar pārmērīgi karstu vai aukstu ūdeni, nekvalitatīvu vai nepareizi izvēlētu šampūnu, nelieto kondicionierus pēc mazgāšanas u.c. Lai mati būtu veselīgi ir jāizvēlas pareizs šampūns atbilstoši matu tipam; normāliem vai sausiem, trausliem matiem, krāsotiem - ilgviļņotiem matiem. Pēc šampūna rūpīgas izskalošanas ir jālieto matu kondicionieris.
Šampūns „divi vienā” ir domāts īslaicīgai lietošanai, piemēram, komandējumā, vai īsā ceļojumā, lai nav jāņem līdzi daudz mantas. Ikdienā jālieto katra lieta atsevišķi.

Kā noteikt sev piemērotu šampūnu?
Vispirms jāsašaurina to šampūnu loks, kuri paredzēti cilvēka matu tipam. Sausiem, normāliem un taukainiem matiem radītas speciālas formulas. Ir arī speciāli maigi šampūni ķīmiski apstrādātiem vai bojātiem matiem. Jāizlemj, cik bieži mazgāt matus. Jo biežāk to dara, jo maigāks šampūns nepieciešams. Nākošais atrisinājums ir uz etiķetes. Ja šampūns ir pietiekoši maigs zīdainim, tas ir piemērots lietošanai katru dienu. Ir arī šampūni, uz kuru etiķetēm rakstīts, ka tie paredzēti lietošanai katru dienu. Nedrīkst aizmirst, ka ļoti svarīgi ir rūpīgi izskalot šampūnu no matiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация