Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:698479
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

6.3. Hormonāla kontracepcija
Hormonālā kontracepcija attiecas uz dzimstības kontroles metodēm, kas iedarbojas uz endokrīno sistēmu. Gandrīz visas metodes sastāv no steroīdiem hormoniem. Sākotnējā hormonālā metode, kombinēto kontraceptīvo tablešu veidā, pirmo reizi tika pārdots 1960.gadā. Turpmākajs gadu desmitos ir izstrādāti daudzi citi pielietošanas veidi, tomēr perorāli lietojamie līdzekļi un injicējamās metodes ir līdz šim populārākās. Hormonālā kontracepcija ir ļoti efektīva: ja preparātu lieto noteiktajā shēmā, grūtniecības iespējamība ir mazāka par 1% gadā.
Ir divi galvenie hormonālo kontraceptīvo preparātu veidi: kombinētās metodes, kas satur estrogēnu un progestīnu (kombinēti kontraceptīvie līdzekļi; kontraceptīvie plāksteri; vaginālais riņķis), un tikai progestīna metodes (progestīna tabletes (pilles);progestīna injekcijas), kas satur vienīgi progesteronu vai to sintētiskos analogus.
Tabletes satur dabiskajiem hormoniem līdzīgus hormonus, kas sintezējas olnīcās. Tablešu sastāvā esošie hormoni nodrošina stabilu hormonu līmeni un simulē organismā grūtniecību. Līdz ar to olnīcu aktivitāte tiek nomākta; tās sintezē mazāk hormonu, olnīca nav spējīga nobriest un sievietei kontraceptīvā līdzekļa lietošanas laikā nevar iestāties grūtniecība.
Paralēli kontraceptīvajai iedarbībai dažas no kontraceptīvajām tabletēm spēj regulēt tauku dziedzeru aktivitāti. Tas palīdz samazināt matu un ādas taukainību, kā arī pinnes. Kontraceptīvās tabletes ir efektīvas arī dzemdes un olnīcu vēža, ārpusdzemdes grūtniecības un anēmijas profilaksei. Daži dati liecina, ka sievietēm, kas lieto perorālos kontracepcijas līdzekļus, retāk novēro taisnās zarnas vēzi, olnīcu cistas un endometriozi.
Nesen radītais progestīns drospirenons pēc savas darbības ir ļoti līdzīgs dabiskajam progesteronam. Kontraceptīvās tabletes, kas satur drospirenonu, ir pirmās tabletes, kas neizraisa sāls (minerālu) un šķidruma aizturi organismā, un eventuāli novērš ķermeņa svara palielināšanos; tas palīdz mazināt premenstruālo sindromu, piemēram, tādus simptomus, kā vēdera uzpūšanos, krūšu palielināšanos un sāpīgumu, kāju un ķermeņa tūsku.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация