Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:224879
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Informācija par valsti    3
  Papildus informācija par Meksiku    5
  Meksikas simboli    6
  Transports Meksikā    7
  Apskates objekti    8
  7 dienu maršruts pa valsti    12
  Nokļūšanas iespējas uz Meksiku    14
  Secinājumi    15
  Izmantotie informācijas avoti    16
Фрагмент работы

Papildus informācija par Meksiku
Meksika ir valsts, kas ir bagāta ar dažādām tūrisma vietām. Tur var apskatīt lielas pilsētas ar debesskrāpjiem un mazas, provinciālas pilsētiņas, iespaidīgas seno civilizāciju paliekas, kā arī mūsdienīgas arhitektūras celtnes, karstas pludmales un sniega noklātos vulkānus, tuksneša smiltis un mūžzaļos mežus. Ļoti pārsteidz dzīvnieku pasaules dažādība, klimatiskie apstākļi, kā arī kultūras un kulinārās tradīcijas. Meksika ir pati lielākā, spāņu valodā runājošā valsts, pasaulē. Citas valodas - nauatlu, maiju, otomi, sapoteka u.c. Indijas pagātnes ietekme šeit ir jūtama ik uz soļa. Valsts nosaukums radies no acteku varenā dieva - Meksitli vārda.
Svētku un izejamās dienas ir: 1. janvāris, 5. februāris, 21. marts, lieldienu brīvdienas, 1., 5. maijs, 16. septembris – neatkarības pasludināšanas diena (1810.gadā), 12. oktobris, 1.-2.novembris – mirušo piemiņas dienas, 20. novembris, 12. decembris - Dievmātes Gvadelupes diena, 24., 25 decembris. Bez šiem svētkiem, valstī atzīmē arī kluso nedēļu - pirms Lieldienām (martā vai aprīlī); ļoti populārs ir arī Karnevāls, kurš notiek februārī vai martā.
Svētki jeb fiestas ir populāras katrā ciemā. Katram ciemam ir savs svēto aizbildnis. Svētā patrona dienā ciemā notiek krāšņi svētki. Kopumā valstī ir 115 dienas, kas veltītas kādam no svētajiem. Svētkos savijušās gan kristiešu, gan indiāņu tradīcijas.
Vispopulārākie sporta veidi ir futbols, bokss, vēršu cīņas un beisbols, kas tika aizgūti no citām tautām. Visīstākais meksikāņu sporta veids ir charreira, kas atgādina rodeo.
Piesardzības pasākumi: Nav īpašu prasību ceļotājiem attiecībā uz vakcināciju, izņemot dažus lauku reģionus, kur iespējams malārijas pārnešanas risks, bet parasti tos tūristi neapmeklē. Tie ir: Čjapasas, Kvintana Roo, Sinaloa un Tabasko štatu apvidos. Mērens risks ir Čivavas, Durango, Najaritas, Oohakas un Sonoras štatu apvidos; zems risks ir Kampečes, Gerrero, Mičoakanas un Halisko štatos. Lai gan krāna ūdens Meksikā skaitās dzerams, ieteicams labāk dzert attīrītu ūdeni no pudelēm, kuras tiek pārdotas veikalos.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация