Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:604124
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visā pasaulē jaunākais modes kliedziens ir mobilo tālruņu melodijas. Sākotnēji tālruņos bija tikai dažas melodijas. Ar laiku to skaits palielinājās, tomēr vairāk par dažiem desmitiem iekļauto melodiju gandrīz neviens aparāts nepiedāvā. Dažos telefonu modeļos ir iespējams pašam komponēt melodijas, taču šī iespēja ir visai neērta.
„Deac” ir viena no firmām, kura apstrādā cilvēku iesūtītas īsziņas ar pieprasījumu aizsūtīt melodiju, logo vai grafisko īsziņu. Pieprasījums tiek apstrādāts un pretī nosūtīta pieprasītā melodija. Firmā apstrādā dziesmu kodus un pārdod tālāk saturu. (Melodijas veido satura piegādātāji.)

Mārtiņš Īviņš, kurš piegādā firmai „Deac” mobilo telefonu melodijas, logo un grafiskās īsziņas, stāsta, ka „ir vienkanāla melodijas (monofoniskās), kur skan pī-pī-pī dažādos toņos un polifoniskās, kur ir daudz dažādu instrumentu. Iepriekš tehniski sarežģītāk bija uztaisīt parastās melodijas (vienkanāla), jo atšķiras nogādāšanas veids līdz telefonam. Katram telefonam (Nokia, Siemens u.c.) bija jātaisa savs risinājums. Polifoniskajām melodijām ir vienāds standarts.”
„No sākuma bija tikai skaņas, ko nevarēja saukt par melodijām. Viņas visas bija līdzīgas. Vēlāk sāka likt vairākas notis kopā. Cilvēki paši komponēja. Tagad jau to dara ar datora palīdzību. Saliekot vairākas notis kopā, iegūst melodiju. Tās ir šīs skaņas, kas ir telefonos iekšā. Var arī pats telefona lietotājs komponēt savu melodiju, bet ir sarežģīti sakomponēt kaut ko normālu, jo tur ir jāmāk un jāzina tā tehnika,” informēja firmas „Deac” pārstāvis. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация