Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:601199
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mērījumi ir galvenokārt katra pētījuma sastāvdaļa. Tie var būt ne tikai zinātniski mērījumi zinātniskajos darbos, bet arī plaši sastopami sociālajās zinātnēs, tikai pētāmie objekti vairs nebūs „nedzīvā daba”, bet gan indivīdi, sociālās grupas un kādi noteikti sociālie artefakti utt. Mērījumi tiek attiecināti uz procesu, kur tiek aprakstīti abstrakti jēdzieni specifisku indikatoru terminos, piešķirot šiem indikatoriem kādus noteiktus ciparus vai citus simbolus saskaņā ar likumiem.1 Mērījumi ir būtībā viens no svarīgākajiem procesiem, kad no abstraktiem jēdzieniem nonāk pie konkrētām lietām. Tā būtībā ir operacionalizācija. Mērījumi arī palīdz noteikt detalizētāku pētījumu un noteikt pašā pētījuma nozīmi, cik svarīgs un nozīmīgs tas ir apkārtējai sabiedrībai.
Sākot kādu sociālo pētījumu parasti ir grūti izpētīt kādu jēdzienu tiešā veidā, kā, piemēram, nabadzību. Tos izzināt var pārsvarā no dažādiem secinājumiem, kas bieži vien var būt pat darba beigās. Savukārt lai pētījumā atklātu šos jēdzienus tie vairāk ir jāskatās caur kādiem noteiktie rādītājiem (indicators). Pētījumā rādītājs ir novērojums, kas ir pieņemts kā kāda fenomena raksturīgas pazīmes un īpašības liecība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация