Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:167584
 
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kādi ir preču ražošanas pastāvēšanas pamatnosacījumi?
Preču ražošanas pastāvēšanas virzītājspēks ir motivācija. Visstiprākais darbības motīvs ir nauda, jo tā paplašina indivīda darbību brīvību. Ekonomisko subjektu rīcību ietekmē dažādi faktori, rodas pieprasījums, kas liek saimnieciskās darbības veicējiem meklēt jomas, kurās iespējams apmierināt cilvēku vajadzības, tajā pašā laikā gūstot labumu peļņas veidā. Otrs ekonomiskās ievirzes motīvs ir īpašuma forma- atkarībā no īpašuma formām veidojas noteiktas attiecības starp cilvēkiem materiālo labumu ražošanas, sadales un patēriņa procesā.

• Brīvā tirgus ekonomika un komandekonomika kā pretstati.
Galvenā atšķirība ir ekonomikas pārvaldes forma- komandekonomikā ekonomiskos pamatjautājumus (ko ražot? kā ražot? kas patērēs?) atbild un realizē valsts, turpretī brīvajā tirgus ekonomikā valsts neiejaucas ekonomiskajos procesos, uz ekonomikas pamatjautājumiem atbild tirgus- tiek ražots tas, ko grib patērētāji, ražošana notiek ar viszemākajām izmaksām un augstāko peļņu un preces patērē tas, kas spēj samaksāt. . Komandekonomikā galvenā īpašuma forma ir sabiedriskais (valsts) īpašums, brīva tirgus situācijā katrs patērētājs izvēlas kur izlietot savus ienākumus, īpašumus iegādājas tie, kas spēj to atļauties. Komandekonomikā ražotājs strādā pēc valsts noteikta plāna, turpretī brīvā tirgus ekonomikā ražotājs pieņem lēmumu, cik daudz un ko saražot, par kādu cenu pārdot. Komandekonomikā nav svarīgu stimulu strādāt efektīvāk, ātrāk, kvalitatīvāk, jo visu diktē un pārvalda valsts, kā arī nepastāv konkurence. Brīvā tirgus ekonomikā pastāv daudz ekonomisko stimulu- konkurence, gūtā peļņa, lielāka alga, zemākas cenas prece.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1383195
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация