Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:951052
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Pētījuma metodoloģija    4
2.  Vispārīgs apkopojums par pētījuma dalībniekiem    6
3.  Pētījuma dalībnieku viedoklis par mikrouzņēmuma nodokli    9
  Secinājumi    13
  Ieteikumi    14
  Izmantotā literatūra    15
  Pielikums Nr. 1    16
Фрагмент работы

Secinājumi
Pēc darba mērķu un uzdevumu izstrādes, tika sastādītas anketas (skat. Pielikums Nr. 1), kas bija paredzēta, lai noskaidrotu respondentu domas par to, kā mikronodoklis ietekmē uzņēmējdarbību. Anketās tika iekļauti 10 mūs interesējoši jautājumi, lai vispusīgāk spētu analizēt situāciju un beigās izdarīt korektākus secinājumus. Kopsummā tika aizpildītas 23 anketas Jāatzīst, anketēšana noritēja smagi, jo respondenti nelabprāt atsaucās aicinājumam aizpildīt mūsu anketu. Visbiežākais aizbildinājums bija laika trūkums, kas nepieciešams anketas datu aizpildei un nevēlēšanās paust savas domas, kaut arī anketa ir anonīma. Vislielākā atsaucība tika sagaidīta no respondentiem, kuru vidējais vecums bija 29 gadi.
Apkopojot visus aptaujas datus, secināt var to, ka diezgan maza iedzīvotāju daļa interesējas par nodokļiem un to atšķirībām, kaut arī par to zina lielākā daļa vismaz mūsu aptaujāto. Lai noskaidrotu kopējo valsts viedokli, gan nepietiek tikai ar šāda veida aptauju, bet savu ieskatu tā spēj dot. Liela daļa Latvijas iedzīvotāji ir apmierināti ar šī nodokļa ieviešanu, jo tas ir lielā mērā arī palīdzējis uzturēt savus uzņēmumus un veidot jaunus, sākot ar mazumiņu. Tieši tāpēc lielākā daļa aptaujāto uzskata, ka nebūtu vajadzība šo nodokli pacelt, jo tas arī savā ziņā var ietekmēt uzņēmumu pastāvēšanu un citu jaunu uzņēmumu izveidi. Ņemot vērā, ka šis nodoklis tika izveidots krīzes laikos, nebija nemaz lielu cerību, ka tas reiz neizaugs, jo Latvijas ekonomikas stāvoklis ir uzlabojies, tieši tādēļ arī ir iespēja šo nodokli pamazām celt, līdz ar to gadu gaitā pat iespējams atbrīvoties no tā vispār. Lielākā daļa mūsu aptaujāto vislabprātāk strādā uzņēmumā, kurš maksā parastos nodokļus, jo tā ir lielāka garantija cilvēku nākotnei. Pastāv arī iespēja, ka cilvēki pārāk maz zina par mikronodokli un par to, ka sociālās garantijas iemaksas var veikt arī pats.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация