Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:638887
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Daudzi mūsdienīgie ekonomisti apskata monetāro ekonomiku kā adekvātāko rīku, lai regulētu nacionālo ekonomiku. Augstākais monetārās politikas mērķis ir cenu stabilizācija, IKP pieaugums, nodarbinātības paaugstināšana. Šis mērķis tiek sasniegts ar dažu pasākumu palīdzību, kas tiek īstenoti gadu laikā. Tāpēc monetāra politika ir orientēta uz tādiem konkrētiem mērķiem, piemēram, kā naudas stabilizācija apgrozībā, noteikta procenta normas uzturēšana un t.t. Pārsvarā par monetāras politikas veicēju kalpo centrālā banka, bet par objektiem kalpo naudas piedāvājums un pieprasījums.
Arī Latvijā saskaņā ar likuma par banku 3. pantu teikts, ka Latvijas Bankas galvenais mērķis ir, īstenojot naudas politiku, regulēt naudas daudzumu apgrozībā, lai saglabātu cenu stabilitāti valstī. Svarīgākais Latvijas Bankas uzdevums ir nodrošināt cenu stabilitāti, tā atbalstot tautsaimniecības pārstrukturēšanu. Šis uzdevums nav viegls, jo Latvija ir maza valsts ar atvērtu tautsaimniecību, kurā turklāt notiek plašas institucionālas un strukturālas pārmaiņas. Tā kā cenu liberalizācija un tuvināšanās pasaules cenu līmenim ir neatņemama pārejas procesa sastāvdaļa, centrālajai bankai jāierobežo inflācija, ko monetārie faktori ietekmē tikai daļēji.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация