Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:265832
 
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Toksikoloģija
Muskarīna intoksikācijas gadījumā ir novērojama mioze (nenormāla zīlīšu sašaurināšanās), redzes traucējumi, paaugstināta siekalu sekrēcija, svīšana, asarošana, palielināta bronhiālā sekrēcija, spazmas bronhos, bradikardija, krampji, palielināta kuņģa sulas sekrēcija, caureja un poliūrija. Ja muskarīns sasniedz galvas smadzenes, tas var izraisīt trīci, krampjus un hipotermiju. Sirds kambaros ir muskarīna receptori, kas aktivējoties samazina sirds kontrakcijas, tādējādi pazeminot asinsspiedienu. Ja muskarīnu ievada intravenozi, tas var izraisīt akūtu asinsrites mazspēju, kas var novest pie sirdsdarbības apstāšanās (Lurie et al., 2009).
Lietojot ar muskarīnu bagātas sēnes, piemēram, Inocybe, intoksikācijas gadījumā simptomi ir ļoti tipiski. Tie sākas pēc salīdzinoši neilga perioda, t.i., 15 min – 2 h. Sākotnēji parādās galvassāpes, slikta dūša, vemšana un rīkles sašaurināšanās. Tam seko siekalošanās, asarošana, izkliedēta mioze, kam visam klāt parādās mioze un redzes traucējumi. Kuņģa un tievo zarnu kolikas izraisa caureju un sāpīgu urinēšanu. Bronhu spazmas izraisas astmas lēkmes un smagu aizdusu. Bradikardija apvienojumā ar izteiktu hipotensiju un asinsvadu paplašināšanos izraisa asinsrites šoku. Nāve iestājas aptuveni pēc 8 – 9 stundām (parasti 5% gadījumu), taču no letāla iznākuma var izbēgt, ja tiek veikta ātra diagnostika un sākta ārstēšana ar atropīnu (Waser, 1961).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация