Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:110890
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.02.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Motoriskās vienības
Lai mūsu kustības būtu koordinētas, ir nepieciešama vadība no motoriskajiem centriem smadzenēs, kas kopā ar nervšūnām, nervu šķiedrām un muskuļšķiedrām veido tā saucamās motoriskās vienības. Smadzenes caur nervu sistēmu nepārtraukti saņem informāciju no dažādiem maņu orgāniem muskuļos, locītavās, ādā, acīs un ausīs. Šī informācija pārtop impulsos, kas vada ķermeņa kustības. Impulsi tiek sūtīti caur vienu vai vairākām motoriskajām vienībām, kas savieno smadzenes ar muskuli.
Kad pirmo reizi jāizpilda pilnīgi jauna kustība, tad bieži vien sanāk to izpildīt nemākulīgi. Kustības izpildes laikā ir nepieciešams iesaistīt arī savu prātu. Nepārtraukti vingrinoties, kustība kļūst koordinēta, tas ir, starp nodarbinātajiem muskuļiem jeb agonistiem uzlabojas saspēle. Darba impulsi nonāk muskuļos (sinerģistos), kas izraisa kustību, un vienlīdzīgi ierobežojoši impulsi nonāk muskuļos (antagonistos), kas darbojas pretī kustībai. Koordinētā kustībā tiek izmantoti kustībai vispiemērotākie muskuļi, un kustība notiek ar pareizu spēka pielietojumu un pareizā ātrumā. Kustību trenēšana padara kustību drošāku, un no tīri apzinātas kustības tā pārvēršas kustībā ar vairāk refleksveidīgu raksturu. Vairs nav nepieciešams piedomāt pie katras atsevišķas kustības. Lielākā daļa mūsu nodarbju , piemēram, skriešana, braukšana ar velosipēdu, dejošana, sākumā ir bijušas apzinātas kustības, bet vingrinoties tās pārtapušas iegūtos refleksos.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация