Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:165460
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par ko jāpadomā
Kaķu dzīves ilgums ir no deviņiem līdz sešpadsmit gadiem, bet daži kaķi dzīvo ievērojami ilgāk. Tas, ka jums ir kaķis, visu šo laiku iespaido jūsu ikdienas dzīvi. Tāpēc ir ļoti svarīgi palūkoties ne tikai uz kaķa turēšanas pievilcīgajiem aspektiem, bet padomāt arī par atbildību.

Praktiskie apsvērumi
Kaķim jāvelta uzmanība katru dienu. Viņš regulāri ir jāķemmē vai jāsukā, viņam nepieciešama labas kvalitātes daudzveidīga barība, vismaz reizi dienā jāmaina smiltiņas vai to aizvietotāji. Regulārai kopšanai neapšaubāmi jāpieskaita rūpes par to, lai jūsu mīlulis nebūtu blusu un tārpu apsēsts. Regulāri būs jāapmeklē veterinārārsts, lai kaķi vakcinētu pret dažādām slimībām. Jums būs nepieciešams arī kāds cilvēks, kurš jums palīdzēs, kad dosieties vakcinēt kaķi, un kurš piekritīs uzraudzīt kaķi, kamēr jūs būsiet prom no mājām.
Ja šādu cilvēku atrast neizdosies, jums būs jāatrod kaķu aprūpes iestāde ar labu reputāciju, lai jūsu kaķis nejustos kā ieslodzījumā. Un, lai gan mēs visi ceram, ka tā nekad nenotiks, kaķi, tāpat kā cilvēki, saslimst un cieš negadījumos, tāpēc ievērojamu summu var veidot rēķins par veterinārārsta pakalpojumiem. Lielākajai daļai kaķu patīk, ka viņus glauda, bet kaķim apmatojums mainās visu gadu: tas nozīmē, ka mājas tūrīšanai jums būs jāpatērē vairāk laika. Daži kaķi, it īpaši kaķēni, ir neveikli un var saplēst dekoratīvus priekšmetus vai apgāzt vāzes, laiku pa laikam jūsu kaķis asinās nagus, jūsuprāt, pilnīgi nepiemērotās vietās vai arī atvems spalvu kumšķīšus uz dīvāna vai jaunā paklāja... Tas viss pieder pie kaķa turēšanas priekiem. To visu ir svarīgi pārdomāt un saprast, pirms jūs savā mājā ienesat kaķēnu vai pieaugušu kaķi.

Piemērotākā šķirne
Ja esat nolēmis iegādāties kaķi, sākotnēji noteicošais faktors kaķa izvēlē ir viņa ārējais izskats. Šādā pieejā nav nekā slikta, ja vien paturat prātā, ka vienas šķirnes kaķus vienojušais faktors ir ne tikai izskats, bet īpašās prasības kažoka kopšanā. Vēl svarīgāk: dažādu šķirņu kaķiem ir atšķirīgs raksturs. Dažu šķirņu pārstāvji ir ļoti aktīvi un vēlas rotaļāties, citi ir rāmi un mierīgi. Daži kaķi būs ar mieru palikt vienatnē, bet citi visu laiku gribēs būt uzmanības centrā.
Lai gan raksturu atšķirības starp dažādu šķirņu kaķiem nav tik izteiktas kā starp dažādu suņu šķirņu pārstāvjiem, tās tomēr jāņem vērā, ja gribat izvēlēties sev vispiemērotāko kaķi. Citādi var nākties savu izvēli nožēlot - iespējams, jūs nebūsiet pareizi novērtējis uzmanības daudzumu, kas dzīvniekam nepieciešmas, varbūt viņš izrādīsies ārkārtīgi rotaļīgs un jautrs vai, gluži pretēji, pārāk mierīgs.
kamēr kaķis ir jauns, lielākā daļa cilvēku uzskata, ka viss, o viņš dara, ir jauks un pievilcīgs, bet, kad kaķa īpašnieks sapro, ka Persijas garspalvainā kaķa kažoka kopšana ir laikietilpīga un tā turklāt jāveic katru mīļu dienu, vai kad elegantais siāmietis savas aizsmakušās balss visaugstākajos toņos neatlaidīgi pieprasa uzmanību, prieks var pārvērsties par aizkaitinājumu. Tādēļ mēs jums mēģināsim kaut nedaudz apstāstīt par katru šķirni, lai jūs varētu izvēlēties sev viss piemērotāko. Ja jūs jau esat savākuši pietiekami daudz materiālu, pirms izšķirošā lēmuma pieņemšanas tomēr iesakām apmeklēt vismaz pāris kaķu izstādes. Izmantojot iespēju parunāt ar kaķu audzētājiem un entuziastiem, lai jums viss kļūtu pilnīgi skaidrs.

Kaķēns vai pieaudzis kaķis

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1183517
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация