Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:828539
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas jāmaina izglītības sistēmā , lai saglabātu kora dziedāšanas kultūru – dziesmu svētku pamatu?
Atbildi sniedz Līga Celma Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu kora ”Spīgo”, Dziesmu svētku Grand prix ieguvēja, diriģente: „Jābūt vienotai sistēmai, nevis nezin cik atšķirīgām mācību grāmatām un apjukušiem skolotājiem. Ja grib koru kultūru, mūzikas stundās bērniem jāliek dziedāt, jābūt vokāliem uzdevumiem. Dziedāšanas stundām jāiet roku rokā ar koru attīstību. Tagad bērni mācās teoriju, mūzikas literatūru, bet nedzied”.
Atsauksmes un pārdomas Māra Sirmā svētku virsdiriģenta : „Muzikālā audzināšana nav obligāta lieta, tāpēc tā turas uz pedagogu entuziasmu un skolu vadību atsaucības.
Šī ir Super FM paaudze , kurai patīk skaļais un agresīvais. Ir jāmeklē jaunas formas, jāmeklē ceļš, kā viņiem pietuvināties, tajā pašā laikā dziesmu un deju svētki nedrīkst kļūt par popa vai rokkoncertu ar vienbalsīgu dziedāšanu. Jāmeklē tautas mūzika jaunā ietvarā.”
Par nobeigumu izsakās virsdiriģents Romāns Vanags; „Cikliskie skaņdarbi skolēniem rada sajūtu, ka visi iesaistīti viena uzdevuma veikšanai, un rodas kopības izjūta.
Lasi un mācies!
Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā žurnālista Imanta Liepiņa grāmatu Mūzika arī vidusskolām( šis nav mācību līdzeklis, bet varbūt varētu par tādu kļūt!), kurā apkopotas piecu pasaulē un Latvijā iecienītu grupu - Depeche Mode, Metallica, Red Hot Peppers, Limp Bizkit un Nirvana biogrāfijas. Tās lielākā vērtība ir vairāku iepriekš nepublicētu un īpaši šai grāmatai gatavotu interviju fragmenti, kā arī dažas fotogrāfijas.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1307564
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация