Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:509206
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Parasts cilvēks normālos apstākļos par naudas teorētisko saturu parasti pat arī nedomā, jo tūkstošreizes pārbaudītā dzīves filozofija naudas jomā ir gaužām vienkārša: pilns maks atver daudzas durvis, ļauj apmierināt visas vēlēšanās un vajadzības; plāns maks ir nemitīgs rūpju avots visās jomās - gan sadzīvē, gan uzņēmējdarbībā.
Paradoksāli fenomenāla parādība ir papīra naudas zīme. Piedrukājot papīrītim vienu nulli, naudas pirktspēja desmitkāršojas. Ja piedrukā divas nulles, tad par necilo papīru var nopirkt simts reizes vairāk preču, taču ja piedrukā vēl vienu nulli tad ši naudas zīme jau robežojas ar fantastisku: papīra spēks pieaug tūkstoš reižu.
Mūsdienu sabiedrībā naudai ir būtiska nozīme ne tikai katra cilvēka, bet arī visas sabiedrības dzīvē. To var uzskatīt par vienu no būtiskākiem cilvēces sasniegumiem. Valstī funkcionējoša naudas sistēma var vai nu sekmēt, vai nu bremzēt tās tautsaimniecisko izaugsmi. Nacionālā nauda ir arī viena no valsts neatkarības pazīmēm. Naudas funkcionēšana mūsdienās cieši savijas ar banku u.c. finansu institūciju darbu. Nauda un ar to saistītie jautājumi veido nozīmīgu problēmu loku ekonomikas zinātnē un tautsaimniecības praksē.

NAUDA IR SPĒKS - to māca dzīve, un šis spēks var būt labs un ļauns !!!
Kādreiz varēja uz šo jautājumu atbildēt īsi un skaidri: nauda ir prece - vispārējs ekvivalents. Šāds formulējums pieder pagātnei. Tas vairs neatbilst mūsdienu realitātēm. Jautājums par naudu pašlaik pieder pie vissarežģītākajām ekonomikas problēmām.
Zinātnieki pēc ilgiem strīdiem un prātošanas ir nolēmuši; nauda ir viss tas, kas pilda tās funkcijas. Nav svarīgs naudas materiāls- lopiņš, zvērāda, zivs, tēja, sāls, sudrabs, platīns, zelts, papīrs, elektroniskie signāli u.t.t. , bet nozīmīga ir noteiktu funkciju pildīšana, kas nesaraujami saistīta ar cilvēku savstarpējām attiecībām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация