Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:780474
 
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirmais demogrāfiskais sprādziens – tā zinatnieki dēvē strauju cilvēku skaita pieaugumu “neolītiskās revolūcijas” laikā. Jauni atklājumi veicināja arī cilvēku fiziskās attīstības uzlabošanu, mūža ilguma palielināšanos un arī cilvēku skaita pieaugumu. Zemkopju darbs bija fiziski vieglāks nekā medības vai augu vākšana. Cilvēki pielietoja tam mazāk spēka un tādēļ viņu skeleta kaulu lielums samazinājās – ķermenis kļuva slaidāks. Ilgstoši izmantojot vārītus produktus un no graudaugiem sagatavotu pārtiku, cilvēku apakšžoklis un zobi kļuva mazāki.
Viens no neparasti strauja iedzīvotāju skaita pieauguma cēloņiem bija iztikas nodrošinājuma uzlabošanos. Zemkopības un lopkopības rašanās nozīmēja, ka cilvēks nebija atkarīgs no medībām, tagad viņam bija pastāvīgs, stabils pārtikas daudzums.
Cits iemesls bija tas, ka cilvēks atmeta klaiņošanu un apmetās vienā vietā. Attieksme mainījās arī pret vecākiem cilvēkiem. Atmetot klaiņošanu tie vairs nebija slogs sabiedrībai. Vecāki cilvēki varēja apmācīt jaunākos. Palielinājās vidējais mūža ilgums.

Līdz ar ražotājsaimniecības nostiprināšanos sākās pāreja uz vietsēdību un veidojās pirmie lopkopju un zemkopju ciemi. Dažos šādos ciemos, iespējams dzīvoja vairāki simti un pat tūkstoši iedzīvotāju.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1111746
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация