Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:305636
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Starplēmums?
45. Nodokļu maksātājam Y tika veiktas pēdējo 2 gadu laikā 2 tematiskās pārbaudes. Pēdējā – 26.04.2020. Vai VID būs tiesīgs pieņemt lēmumu par Y auditēšanu 01.05.2020.? Sk. SKA-86/2015

Tematiskā pārbaude - tiek kontrolēta atsevišķu normatīvo aktu ievērošana, arī grāmatvedības, kases aparātu, čeku izsniegšana, kā arī tiek veiktas citas pārbaudes, kuru rezultātā netiek noteikti papildu nodokļu maksājumi budžetā.
Tematiskajā pārbaudē kontrolē vispārīgi, kā nodokļu maksātājs ievēro tiesības un kā ved grāmatvedību, taču tā neskar nodokļa maksājuma apmēra pareizību.
Tematiskās pārbaudes secinājumiem nav ietekmes uz nodokļa maksātāja tiesisko stāvokli, t.i., to rezultātā netiek uzlikts tiesiski saistošs pienākums, kas ietekmē nodokļa saistību. Likuma „Par nodokļiem un nodevām” 23.panta pirmā daļa gan tekstuāli, gan arī pēc jēgas attiecas vienīgi uz nodokļa maksājuma apmēru ietekmējošiem auditiem. 23.panta pirmā daļa neskar tematiskās pārbaudes. Tāpēc atbilde ir noliedzoša.

46. Nodokļu maksātājs Z bija pārmaksājis nodokli pirms 4 gadiem. Z ir kārtīgs nodokļu maksātājs. Pēdējos divus gadus Z bija ievērojams skaits ārzemju ceļojumu. Ja nodokļu administrācija savas darbības var veikt ar nokavēšanos, ja tam ir pienācīgs pamatojums (SKA-102/2015), tad arī nodokļu maksātājs var prasīt pārmaksāto nodokli ar kavēšanos, jo kavēšanās ir attaisnojoša (ārvalstu komentējumi). Vai Z saņems atpakaļ nodokļu pārmaksu? Sk.: SKA-1006/2013

Nesaņems, jo Z nav vērsies ar pieprasījumu atmaksāt nodokļu pārmaksu noteiktā termiņa ietvaros, kas ir 3 gadi. Dienasts pats katram nodokļu maksātājam nenorāda pārmaksu, tas ir katra paša pienākums un atbildība.

47. Persona tika sodīta par muitas režīma pārkāpšanu (no trešās valsts preču neuzrādīšana muitas iestādē / nelegāla alkoholisko dzērienu ievešana) un pēc revīzijas (audita) uzlikta soda nauda atbilstoši likumam Par NuN 32. pantam. Vai persona ir sodīta dubultā? Sk.: ST Nr. 2012-02-0106, SKA-199/2013, Muitas lik., Reg. Nr. 952/2013

48. Vai tiesiski ir attaisnojama kriminālprocesa un administratīvā procesa vešana vienas lietas ietvarā? Sk.: ECT A. And B. v. Norway. (15.11.2016., īpaši 126., 132. pkt.).

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1384189
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация