Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:299621
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Fabula. Nadzežda Mihailovna ir pavisam parasta krievu tautības sieviete. Konkrētās darbības laiks – viena diena. Ņadzežda no rīta pieceļas, ieiet vannā, apģērbjas, saliek somu un pa iemītu taciņu dodas uz lielceļa malu, kur sagaida klientu. Intuīcija liek uzmanīties, bet viņa tomēr piekrīt braukt līdzi. Pēc pakalpojuma sniegšanas klients viņu piekauj un atstāj mežā. Naģe aizrāpo līdz purvam, kur dūkstīs gaida nāvi.
Īsais stāsts. Vēsta par dažiem zīmīgiem notikumiem vai atsevišķu dzīves posmu. Aplūkota viena izšķiroša diena Naģes dzīvē, stāstījumā ietverot svarīgākos galvenās varones dzīves momentus, pagrieziena punktus, kā arī aprakstus par izskatu, raksturu un nodarbošanos.
Tēma. Teksts ir par konkrētu sievieti, viņas dzīves svarīgākajiem notikumiem, uzskatiem un traģisko nāvi. Par Naģes vienmuļo dzīvi, kura pavisam neaprastā veidā gūst piepildījumu.
Motīvs. Vientulība. Savā ziņā izstumtība no sabiedrības. Vēlāk atklāsme, ka nav nelaimīgākas un vientuļākas sugas par vīriešiem.
Ideja. Stāstā spilgti tiek atklāts, ka katram cilvēkam dzīvē ir noteikta vieta un uzdevums, kurā var gūt piepildījumu, neatkarīgi no fiziskajām vai vizuālajām dotībām. Tiek parādīts, ka cilvēki spēj gūt piepildījumu pat tik šķietami zemās nodarbēs kā prostitūcija.
Problēma. Sabiedrības spēja vai nespēja pieņemt atšķirīgo. Izstumtība no tās un vientulība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация