Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:162719
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Romāna Kompozīcija.
Norai Ikstenai ir pašai savs, savdabīgs stils. Ar nedaudz filozofisku pieskaņu autore tagadni un realitāti savij kopā ar izsapņotiem sapņiem, kuri tiek attēloti kā realitāte, brīžiem ir grūti nošķirt, kur sākas notiekošais ar iztēloto. Autore nebaidās lietot vācu un krievu valodas izteicienus, tie veiksmīgi iederas tekstā un piedod dialogiem savu īpatnēju saprotamību. Pati kompozīcija ir interesanta ar paša teksta atklāšanos, kā lasītājam arvien vairāk paveras atklāsme par notiekošo. Prozas darbam ir gredzenveida kompozīcija, tā sākas un beidzas ar akmeņu izsviešanu, tikai darba beigās šie akmeņi pārvēršas par cilvēkiem. Grāmatas katru nodaļu sastāda atsevišķu cilvēku stāsti un pārdzīvojumi, kurus visus savieno Eleonora. Teksts ir sarakstīts no 3. personas skatupunkta, tādējādi lasītājs netiek ietekmēts ar kāda tēla sajūtām.
Virsrakts „Dzīves svinēšana” man asociējas ar nosacītu ironiju. Tekstā ir runāts par sievietes kaislībām, bohēmu, uzdzīvošanu, bet tajā pašā laikā šī dzīves svinēšana iet cauri grūtiem un smagiem pārdzīvojumiem, kuros nelielas lietas liek justies kā svētkos, piemēram, gardā maltīte nabadzīgajā būdā kopā ar Sofiju. Pēc manām domām tā ir arī kā pamācība lasītājam, ka katra lieta, kuru saņemam nav jāsaprot kā pašsaprotama, pret patīkamu pārsteigumu, veiksmi un laimi ir jāizturas kā pret dāvanu un jāizbauda tā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1246258
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация