Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:732235
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.10.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Savukārt 37.panta panta otrā daļa noteic, ka valsts nodevu atmaksā ar noteikumu, ka pieteikums par tās atmaksāšanu iesniegts tiesā triju gadu laikā no summas iemaksas valsts budžetā. Tādējādi likumā noteiktais pieteikuma par valsts nodevas samaksu iesniegšanas termiņš ar 2015.gada 29.oktobra grozījumiem pagarināts no viena uz trīs gadiem.
Augstākās tiesas Civillietu departaments konstatēja, ka pieteikums par daļēju samaksātās valsts nodevas atmaksāšanu tiesā iesniegts 2016.gada 12.februārī, tas ir, vienu gadu un trīs mēnešus pēc valsts nodevas iemaksas valsts budžetā. Tas nozīmē, ka likumā noteiktais trīs gadu termiņš šāda pieteikuma iesniegšanai ir ievērots un nolēma Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2016.gada 10.marta lēmumu atcelt.
Konkrētajā gadījumā pieteikums par valsts nodevas atmaksāšanu iesniegts tiesā 2016.gada 12.februārī. Tas nozīmē, ka atkarībā no šīs procesuālās darbības izpildes laika, t.i.,
Pēc autores domām, Augstākās tiesas lēmums ir pamatots, jo dotajā gadījumā 2016. gada 12.februārī tika iesniegts procesuālais dokuments un likuma normas, kāda uz to brīdi bija spēkā, t.i. Civilprocesa likuma 37.panta pirmās daļas 5.punkts redakcijā, kas stājās spēkā 2015.gada 3.decembrī izšķirams noteica pagarināt termiņu no viena uz trīs gadiem.


Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1367738
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация