Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:834666
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Latvijā reģistrēto noziegumu kopskaita samazināšanās, atklāšanas līmeņa pieaugšanas tendence ir vērtējami pozitīvi. Var izteikt pieņēmumu, ka tiesību aizsardzības iestādes cenšas strādāt intensīvāk un atbildīgāk. Kā uz skata Kriminoloģijas pētījumu centra vadītājs Dr.iur Andrejs Vilks: “Latvijā kriminogēnās situācijas objektīvai raksturošanai un noziedzības tendenču analīzei būtu izmantojami galvenokārt statistikas dati par smagiem noziegumiem, kurus nereģistrēt to smaguma pakāpes un momentālās publicitātes dēļ ir apgrūtinoši vai pat neiespējami. Informācija par smagiem noziegumiem, daudz objektīvāk atspoguļo arī noziedzības vispārējās tendences nekā statistikas dati par pārējo noziedzību. Pārējo noziedzības rādītāju izmantošana kriminogēnā apdraudējuma raksturošanai ir diskutējama”.
Autors uzskata, ka Latvijā gan iedzīvotāju materiālā labklājība, gan noziedzības līmenis ir piesaistīts konkrētai vietai un ir atkarīgs no konkrētās vietas makroekonomiskajiem parametriem.
Savukārt to attīstība ir atkarīga no reģionālās specifikas. Mūsdienās noziedzīgos nodarījumus var iedalīt kategorijās – fiziskie noziedzīgie nodarījumi, kas vairāk raksturīgi cilvēkiem ar zemu sociālo statusu, un to atrašanos sociāli un ekonomiski mazāk attīstītā vidē, un intelektuālie noziedzīgie nodarījumi, kurus paveic labi izglītoti un materiāli situēti cilvēki, nodarot finansiālu vai citādu materiālu kaitējumu cilvēkiem vai valstij.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1385790
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация