Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:234551
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Olbaltumvielas
Olbaltumviela – ir liela izmēra molekula, polimērs, kas sastāv no maziem blokiem, kurus sauc par aminoskābēm. Olbaltumvielas ir svarīgākā organisma sastāvdaļa, kas veic dažādas dzīvībai nepieciešamas funkcijas. Mūsu ķermenis sastāv no apmēram 25% olbaltumvielu.
Eksperti atzīts, ka olbaltumvielas ir pašas dzīvības pamati; mūsu ķermenī vairāk ir tikai ūdens. Olbaltumvielas ir atrodamas katrā mūsu ķermeņa dzīvajā šūnā, un tās ir atbildīgas par enerģijas patēriņa metabolisko procesu. Olbaltumvielas vajadzīgas plastiskajiem procesiem, kas saistīti ar augšanu, attīstību, organisma šūnu un audu atjaunošanos, tās izpilda arī aizsargfunkcijas, ir fermentu un hormonu struktūrkomponenti. Olbaltumvielu uzņemšana pareizā daudzumā dod jaunu materiālu veseliem zobiem un kauliem, spēcīgiem muskuļiem, stipriem nerviem un skaistai ādai. Ķermenis olbaltumvielas neuzkrāj, tāpēc ir nepieciešams nepārtraukts olbaltumvielu avots. Olbaltumvielas palīdz izmainīt tauku un beztauku ķermeņa masas attiecību organismā. Jo vairāk beztauku muskuļu masas organismā (ķermeņa masa kopā ar kauliem, muskuļiem, un locītavām – viss, kas nesatur taukus) , jo efektīvāka ir vielmaiņa un jo vairāk kaloriju tiek sadedzināts pat atrodoties miera stāvoklī. Turklāt olbaltumvielas palīdz cīnīties ar izsalkuma sajūtu. Bet notievēt ar parastas pārtikas (pat olbaltumvielām bagātas) praktiski ir neiespējami, jo liels olbaltumvielu daudzums, kā likums nonāk organismā kopā ar vēl lielāku ogļhidrātu un tauku, kā arī kaloriju daudzumu.
Olbaltumvielas tiek uzņemtas ar dzīvnieku un augu valsts uzturlīdzekļiem. Olbaltumvielas ir putnu gaļā, gaļā, zivīs, piena produktos, olās un zirņos.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1243262
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация