Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:559537
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

OPEC ir starptautiska organizācija, kurā pašlaik ir 11 naftas eksporta valstis. OPEC nodrošina naftas produktu cenu stabilitāti pasaules naftas tirgū.

Kad tika dibināta OPEC?

OPEC dibināja 1960. gada 14. septembrī Bagdādē, Irākā piecas valstis: Irāna, Irāka, Kuveita, Saūda Arābija un Venecuēla. To reģistrēja Apvienoto Nāciju Sekretariātā 1962. gada 6. novembrī.

Kas ir OPEC dalībvalstis?

OPEC Statūtos ir noteikums: “jebkura valsts ar nozīmīgu jēlnaftas eksporta tīklu, kurai būtībā ir līdzīgas intereses kā jau esošām dalībvalstīm, var kļūt par pilntiesīgu organizācijas locekli, ja to akceptē vismaz trīs ceturtdaļas pilntiesīgo dalībvalstu, ieskaitot arī atbalstošo dibinātājvalstu balsis.”
Statūti izšķir trīs dalībvalstu kategorijas: dibinātājvalstis, pilntiesīgās dalībvalstis un valstis, kuras nav kvalificējušās būt par pilntiesīgām dalībvalstīm, bet kuras piekrīt dažiem Konferences noteiktiem nosacījumiem. Organizācijas dibinātājvalstis ir tas piecas valstis, kuras piedalījās OPEC pirmajā Konferencē 1960. gada septembrī Bagdādē, Irākā un parakstīja dokumentus OPEC dibināšanai. Par pilntiesīgām dalībvalstīm sauc tās, kuras akceptējusi Konference. Pašlaik Organizācijā ir 11 dalībvalstis: Alžīrija (1969), Indonēzija (1962), Irāna (1960), Irāka (1960), Kuveita (1960), Lībija (1962), Nigērija (1971), Katara (1961), Saūda Arābija (1960), Apvienotie Arābu Emirāti (1967), Venecuēla (1960).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация