Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:118249
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Elektromagnētiskā starojuma skala – sakārtojot tabulā elektromagnētisko viļņu frekvenci vai tām atbilstošos viļņu garumus vakuumā, iegūst elektromagnētisko viļņu skalu.
Redzamai gaismai – atbilst elektromagnētiskie viļņi ar viļņa garumu no 0,77 līdz 0,38m.
Siltuma starojums – termiskais starojums, kas rodas vielas atomu un molekulu termiskās kustības dēļ, t.i. izmantojot vielas iekšējo enerģiju, un tāpēc tā rezultātā ķermenis atdziest
Acs optiskā sistēma – acs ir diezgan sarežģīta optiska sistēma, ko ietver šķiedrainais aizsargapvalks – cīpslene, dzīslene, tīklene, radzene, varavīksnene, zīlīte un acs lēca.
Acs redzamības funkcijas – acs aplūkotā priekšmeta attēls veidojas tīklenē, tas ir īsts, samazināts un apgriezts. Acs zīlīte darbojas kā diafragma – tās diometrs mainās atbilstoši gaismas daudzumam, kas iekļūst acī.
Krāsas – vislielākā jutība acij pret viļņa garumu max=0,555 elekt. t.i, pret zaļo krāsu. Vairāki vienādas jaudas monohromatiskie gaismas avoti, kas izstaro dažādas krāsas gaismu, arī neizraisa vienādu spilgtuma izjūtu.
Gaismas plūsma – gaismas enerģijas plūsmu, ko novērtē pēc redzes sajūtas.Gaismas stiprums – gaismas avotu uzskata par punktveida avotu, ja tā izmēri ir mazi salīdzinājumā ar attālumu līdz novēršanas vietai un ja tas izstaro gaismu vienmērīgi visos virzienos. Gaismas stiprumu mēra ar gaismas plūsmu, ko punktveida gaismas avots rada telpas leņķa vienībā.
Gaismas spožums – stiepta gaismas avota spožumu mēra ar gaismas stiprumu, ko izstaro šī avota redzamās virsmas laukuma vienība perpendikulāri novērošanas virzienam
Gaismas apgaismojums – virsmas apgaismojums, ko rada punktveida gaismas avots, ir proporcionāls gaismas stipruma un gaismas krišanas leņkā un šīs virsmas kosinusam un apgriezti proporcionāls attālumam līdz virsmas kvadrātam. Gaismas plūsma uz laukuma vienību.
Ģeometriskā optika - noskaidro attēlu veidošanās likumi optiskajās sistēmās
Atstarošanas likums: krītošais un atstarotais stars atrodas vienā plaknē ar perpendikulu, kas novilkts pret robežvirsmu starp divām vielām staru krišanas punktā.
Krišanas leņķis ir vienāds ar atstarošanas leņķi.
Laušanas likums: krītošais un lauztais stars atrodas vienā plaknē ar perpendikulu, kas novilkts pret robežvirsmu starp abām vielām ...…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1193780
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация