Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:689266
 
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kara beigu posms iezīmējas ar vācu okupētās Eiropas teritorijas atbrīvošanu. 1945. gada 8. maijā nacistiskā Vācija kapitulēja. Savukārt ar 1945. gadā 6. augustā ASV nometa atombumbas uz Japānas pilsētām - Hirosimu un Nagasaki, kas 2. septembrī sekmēja Japānas kapitulāciju, ar šo notikumu principā noslēdzas trešais kara posms. ASV iestāšanās karā liecināja, ka karš kļūst par vispasaules totalitārisma karu. Šajā gadā Sarkanā armija iesoļoja Vācijā ātri vien to okupējot ar visu tās galvaspilsētu Berlīni, seko nežēlīga izrēķināšanās, kurā cieš arī daudz vācu sievietes. rezultātā Vācija tiek sakauta un sadalīta okupācijas zonās starp Franciju, ASV un citām Vācijas nežēlībā kritušām valstīm.
Otrā pasaules kara laikā PSRS, kopā ar Sabiedrotajiem – Lielbritāniju un ASV, guva uzvaru karā pret nacistisko Vāciju un Japānu. Otrā pasaules kara rezultātā, Eiropas ekonomiskā sistēma bija ļoti cietusi, kļuvusi galīgi novārdzināta. Kara rezultātā pasaule piedzīvoja milzīgus ekonomiskus zaudējumus – pilnīgi izn;icinātā Polija, kā arī Somija u.c. Eiropa vairāk kā uz 50 gadiem sadalījās divās naidīgās nometnēs. Pār pasauli sāka valdīt divas spēcīgas lielvaras – ASV(Rietumu bloka valstis) un PSRS(Austruma bloka valstis) – Eiropā tika nolaists „dzelzs priekškars” starp PSRS un pārējo Eiropu, šo stāvokli apzīmēja par „Aukstais karš” (ilga no 1947.g. līdz PSRS sabrukumam). Pēc šī kara Padomju Savienība mērķiecīgi realizēja tādu politiku, lai Padomju armijas okupētajās Eiropas valstīs nodibinātu komunistiskus režīmus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация