Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:540852
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Izvēlētajā apskates objektā vadoša koda forma ir attēls, kas rada tajā iekļauto zīmju iedarbības veidu, to uztveres nosacījumus. Zīmju kopums, kas vienots attēlā, veidots, lai suminātu padomju savienības sievietes ar 8. martā svinamo sieviešu dienu.

Kartiņas vēsturiskā kultūrvēsturiskā piederība ir Padomju Savienības varas laiks un atbilstoši šī perioda kultūras fons. Par labu apsvērumam, ka atklātnītes iznākšanas laiks ir padomju varas gadi, mudina domāt kosmosa patoss, kas vērojams kā stilizētā cipara 8. vienas daļas pārvēršana kosmosa iekarojumu tēmā, kas panākts, attēlojot raķeti lidojumā. Atklātnītes sociāli-informatīvo slodzi veido attēlotā sieviete, kuras nepretenciozais apģērbs norāda viņas piederību strādnieku šķirai, kas vienoti ar viņas smaidu, uztur ‘emancipētas padomju sievietes’ tēlu. Samērā lietišķais kostīms apvienots ar neviltoto prieku par bērnu, kam jāvēsta par attiecīgajā politiskajā iekārtā valdošo sievietes laimi, viņas iespējām rūpes par bērnu apvienot ar sabiedriski aktīvu darbu. Sievietes sejas gaismojums, veidots pēc sociālā reālisma kanoniem, šādi norādot uz režīmā valdošo optimismu un priekpilnu ticību ‘objektīvajam vēstures kursam’. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация