Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:904560
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.04.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Piemēram, eksperimentā, kurā palīdzoša uzvedība tika mērīta ar situācijas, kurā eksperimentators pazaudē pildspalvu, palīdzību, cilvēki sauca nopakaļ, ka eksperimentatoram ir nokritusi pildspalva, savukārt, vietās, kur dzīves temps ir lēnāks – cilvēki pildspalvu atdeva personīgi (Levine, 2003).
Sociālo lomu un palīdzības teorija runā par to, ka vīrieši ir vairāk tendēti uz vīrišķības izpausmēm, savukārt, sievietes vairāk pauž rūpes un ir orientētas uz ilglaicīgām un tuvām savstarpējām attiecībām. Sievietes palīdzību vairāk sniedz pazīstamiem cilvēkiem, kamēr vīrieši sniedz palīdzību kā pazīstamiem tā arī nepazīstamiem cilvēkiem. Meta analīzes rezultātā tika secināts, ka pastāv dzimumatšķirības palīdzošā uzvedībā. Kopumā vīrieši palīdz vairāk nekā sievietes, un sievietes saņem vairāk palīdzības nekā vīrieši (Eagly, Alice H.; Crowley, Maureen, 1986).
Nozīmīgākais prognozētājs palīdzošai uzvedībai ir iedzīvotāju blīvums konkrētajā vietā. Iedzīvotāju blīvums ir daudz nozīmīgāks prognozētājs palīdzošai uzvedībai nekā noziegumu skaits, dzīves temps, ekonomiskā situācija vai ekoloģiskie stressori, tādi kā trokšņi un gaisa piesārņojums (Levine, 2003).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация