Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:845801
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Valsts ekonomika mēģina rast atbildes jautājumam kā efektīvāk pielietot nodokļu un izdevumu politiku, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku labklājības līmeni. Valsts ekonomika nodarbojas ar ekonomikas regulēšanu, kas saprotama kā valsts iejaukšanās ekonomikā un tirgū. Regulēšana ir saistīta uzņēmējdarbību, biznesa tiesisko un administratīvo regulēšanu. Ekonomiskā regulēšana nepieciešama lai tirgus sistēma strādātu pareizi; kad sabiedriskos labumus nevar pārdot, jo izmaksas parasti ir lielākas nekā ieņēmumi, ja ieņēmumi nav vispār; valsts ārējā un iekšējā aizsardzība; drošība dabas stihiju gadījumā (apūdeņošanas sistēmas); dabīgo monopolu (enerģētika, dzelzceļš utt.). Valsts ekonomikas regulēšana notiek ar likumdošanas palīdzību, ar plānošanas palīdzību (izstrādā plānus un projektus ar kuriem mēģina ieinteresēt privātos uzņēmējus), ar saimniecisko mehānismu izstrādāšanu (nodokļu politika, kredītu noteikumi).
Valsts ekonomiskās funkcijas: monopoldarbības regulēšana; likumdošanas funkcija; ienākumu pārdale; resursu sadale; ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanas funkcija, u.c. funkcijas.
Ir divu veidu regulēšanas metodes – tiešās un netiešās. Tiešās metodes ir saistītas ar valsts pasūtījumiem, valūtas regulēšanu, kara pirkumiem, valsts īpašuma pārvaldīšanu utt. Tiešās metodes tirgū izmanto mazāk. Netiešās metodes ir saistītas ar fiskālo, monetāro, kredītu, muitas, valūtas politiku, nodokļu atvieglojumiem utt. Ar netiešām metodēm valsts veicina darboties uzņēmējdarbībā un ietekmē uzņēmējdarbību, rada vai arī nerada labvēlīgus apstākļus uzņēmējiem, uzņēmējdarbībai.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1329469
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация