Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:740275
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Paražu tiesības – senākā tiesību forma, kas izveidojās pirmatnējā sabiedrībā uz sociālo vai etnisko grupu paražu pamata. Paražu tiesības realizējas, ja paražas patstāvīgi un vienveidīgi ievēro pārliecībā par to juridisku nepieciešamību.

Paražu tiesību avoti Latvijas teritorijā – rakstības trūkuma dēļ maz ir saglabājušies materiāli par Latvijas tiesību avotiem. Jāizmanto dažādi folkloras materiāli ( šie materiāli ir neskaidri un tiem nav konkrēta datuma ), vācu iebrukuma laikā rakstītās hronikas , kā arī vietējo iedzīvotāju pārstāvju slēgtie līgumi , kuri saglabājušies līdz mūsu dienām. Seno paražu tiesību paliekas atrodamas arī vēlēkos likumdošanas aktos. Liela nozīme ir jāpievērš tautas folklorai un vācu iekarotāju rakstītām hronikām, lai varētu sīkāk analizēt paražu tiesību avotus.

Paraža – uzvedības noteikumi, kas ieviesušies, tos vairākkārt faktiski pielietojot. Cilvēku uzvedības regulēšanas forma pirmatnējā sabiedrībā.

Paražu tiesību raksturīgākās iezīmes – vispārējās iezīmes, tās noteica valstiskās sankcionēšanas līmenis, kas nepieciešams paražu tiesību, kā uzvedības noteikumu sistēmas veidošanai. Paražu tiesības rodas tad, kad sabiedrība ar valsts aparāta palīdzību panāk, ka paražu ievērošana ir obligāta visiem sabiedrības locekļiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация