Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:316734
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Demokrātija ir politisks režīms, kas balstās uz līdztiesīgu tautas dalību pārvaldē un lēmumu pieņemšanā. Demokrātijas dzimtene ir Atēnas, taču tur demokrātija bija citādāka nekā mūsdienās. Atēnās bija tā saucamā tiešā demokrātija. Tas nozīmē, ka lēmumu pieņemšanā piedalījās visi pilsoņi. Mūsdienās šāds demokrātijas veids radītu tikai haosu un nekādi prātīgi lēmumi netiktu pieņemti. Tieši tāpēc mūsdienās pastāv pārstāvnieciskā demokrātija- pilsoņi ievēl noteiktu skaitu cilvēku, kuri pieņem lēmumus visas tautas interesēs.
Galvenā demokrātijas pazīme ir tāda, ka lielākā vara pieder tautai. Tauta izsaka savu gribu, piedaloties vēlēšanās, referendumos un iesniedzot likumprojektus. Vēl viena svarīga demokrātijas iezīme ir tā, ka periodiski notiek galveno iestāžu darbinieku pārvēlēšana. Tas nozīmē, ka ik palaikam pie varas nāk jauni cilvēki, kuri, iespējams, prot labāk risināt problēmas.
Pastāv vairāki demokrātiju tipi- antīkā, klasiskā liberālisma, kolektīvā un plurālā. Mūsdienās vairumā valstu pastāv plurālā demokrātija. Šis demokrātijas tips priekšplānā izvirza dažādu interešu grupu, sabiedrisko organizāciju u.tml. vajadzības. Galvenais ir visu pilsoņu līdztiesība un labklājība. Arī Latvijā pastāv plurālās demokrātijas tips.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация