Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:482939
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

DISKUSIJA
Kad 2008. gadā tika izveidoti ASCO/ONS Ķīmijterapijas drošības standarti, tie atspoguļoja daudzu ieinteresēto pušu vienprātību. Bija iecerēts, ka standarti palīdzēs onkoloģijas prakses vietām izveidot pēc iespējas drošākus ķīmijterapijas lietošanas procesus. To publicēšanas laikā tika saprasts, ka tie periodiski jāpārskata. Standartu publikācijas nobeiguma teikums mums atgādināja: „tā kā onkoloģijas medicīniskā prakse turpina strauji attīstīties, šie standarti būs periodiski jāpārskata”.1
Lai gan sākotnējos standartos stacionāra vide nebija skaidri aplūkota, nu darba grupas locekļu vidū valda stingra vienprātība, ka tā ir vieta, kurā mūsu pacienti var būt ievainojami. Ķīmijterapijas sniegšanas sasniegumi apvienojumā ar spēju labāk risināt toksiskuma problēmas, pēdējās desmtgades laikā ir izraisījuši pārmaiņu onkoloģiskajā aprūpē, mainoties no stacionāra vides uz ambulatoro. Tā rezultātā daudzās slimnīcās ir samazinājies onkoloģijas ambulatora slimnieku skaits un saistībā ar to arī pieredzējušu ķīmijterapijas darbinieku skaits, kas ir pieejami drošai ķīmijterapijas sniegšanai.10 Implikācijas pacientu drošībai ir ievērojamas. Autori atzīst, ka standartu pielietošana ambulatora vidē būs izaicinājums, tā prasīs mediķu onkologu un slimnīcas vadības sadarbību.
Unikālie riski, kas saistīti ar orālās ķīmijterapijas nozīmēšanu un sniegšanu, ir kļuvuši skaidrāki pēc standartu publicēšanas.11,12 Prakses vietas un speciālisti daudz mazāk spēj tieši vadīt to pacientu aprūpi, kuri saņem orālo ķīmijterapiju. Šī apziņa apvienojumā ar to, ka strauji palielinājusies jaunu orālo medikamentu pieejamība, lika rekomendēt uzsākt neatkarīgu procesu, lai radītu jaunus ķīmijterapijas drošības standartus. ASCO un ONS ir izveidojušas atsevišķu orālās ķīmijterapijas drošības darba grupu, kam ir uzlikts pienākums izveidot tās lietošanas vadlīnijas, identificēt potenciālos snieguma mērījumus un sniegt galējās rekomendācijas esošo ASCO/ONS standartu pārveidošanai, ja tas būs nepieciešams. Pie tam ASCO un ONS atzīst nepieciešamību pēc definēta procesa medikamentu saskaņošanai un ķīmijterapijas lietošanai mājās.
Tāpat kā darījām iepriekš, mēs mudinām visus klīniskos darbiniekus visās prakses vietās izvērtēt to, vai viņi ievēro pārskatītos standartus. Lai sasniegtu šo mērķi, būs nepieciešama cieša sadarbība mediķu onkologu, onkoloģijas māsu, onkoloģikas farmaceitu un vēža programmu un slimnīcu vadību starpā. Ievērojot regulējošo un ekonomisko spiedienu uz organizācijām, onkoloģiskās veselības aprūpes sniedzējiem jāparāda piemērs standartu ieviešanā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1345912
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация