Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:612653
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tabulās izmantoto terminu skaidrojums:
Reģistra uzskaitē uzņemto pacientu skaits – pacientu skaits, kuri uzņemti Reģistra uzskaitē konkrētā gadā ar psihisku vai uzvedības traucējumu diagnozi (F00 - F09 un F20 - F99, izņemot F63.0, atbilstoši SSK-10 klasifikatoram). Tiek uzskaitīts pacientu skaits, nevis pacientam reģistrēto diagnožu skaits.
"Reģistra uzskaitē uzņemto pacientu skaits uz 100 000 iedzīvotāju – Reģistra uzskaitē uzņemto pacientu skaits konkrētā gadā, aprēķināts uz vidējo Latvijas iedzīvotāju skaitu konkrētā gadā:
Uzskaitē uzņemto pacientu skaits uz 100 000 iedzīvotāju=Uzskaitē uzņemto pacientu skaits konkrētā gadā/Vidējais Latvijas iedzīvotāju skaits konkrētā gadā *100 000"
Reģistra uzskaitē esošo pacientu skaits – pacientu skaits, kuri ir Reģistra uzskaitē konkrētā gada beigās un kuri nav noņemti no Reģistra uzskaites sakarā ar izveseļošanos vai stabilu uzlabošanos, izbraukšanu no Latvijas, nāvi, kļūdaini noteiktu diagnozi, noņemtu diagnozi.
Reģistra uzskaitē esošo pacientu skaits= Reģistra uzskaitē esošo pacientu skaits uz gada sākumu + gada laikā uzņemto pacientu skaits Reģistrā - gada laikā izslēgto pacientu skaits no Reģistra
Uzskaitē esošo pacientu skaits uz 100 000 iedzīvotāju= Uzskaitē esošo pacientu skaits konkrētā gada beigās/Latvijas iedzīvotāju skaits konkrētā gada beigās*100 000
Pacientu sadalījums pa Latvijas statistiskajiem reģioniem – pacienti sadalīti pa Latvijas statistiskajiem reģioniem, ņemot vērā pacienta deklarēto dzīvesvietu. Pacientu deklarētās dzīvesvietas sadalītas pa statistiskajiem reģioniem atbilstoši Ministru kabineta 2004.gada 28. aprīļa noteikumiem Nr.271 „Par Latvijas Republikas statistiskajiem reģioniem un tajos ietilpstošajām administratīvajām vienībām”, ar grozījumiem 28.12.2010.
Psihiski un uzvedības traucējumi, SSK kods – psihisku un uzvedības traucējumu diagnoze, kas nokodēta atbilstoši Starptautiskā statistiskā slimību un veselības problēmu klasifikatora 10. redakcijai (SSK-10).
No Reģistra gada laikā izslēgto pacientu skaits- pacientu skaits, kuri izslēgti no Reģistra sakarā ar izveseļošanos vai stabilu uzlabošanos, izbraukšanu no Latvijas, nāvi, kļūdaini noteiktu diagnozi, noņemtu diagnozi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация