Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:998630
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viss sākas ar pašnāvības definīciju. Pašnāvība ir apzināta darbība, ko cilvēks veic, lai nonāvēties. Iespējams, ka vēlēšanās mirt bijusi pretrunīga un vāja. Es domāju, ka pašnāvības mēģinājums ir kaitējums sev, kas nav beidzies ar nāvi, tomēr pats cilvēks nav bijis pārliecināts, ka izdzīvos.
Cilvēkiem, kas pašnāvību izdara un kas to vienīgi mēģina izdarīt, ir daudz atšķirību. Pašnāvības notiek visos sabiedrības slānos un bieži šie cilvēki ir psihiski slimie, kas cieš no depresijas vai šizofrēnijas. Pašnāvību mēģinājumi toties biežāki zemākos sabiedrības slānos, tos izdara cilvēki, kam piemīt personības traucējumi un alkohola vai medikamentu atkarība. Atšķirība ir arī pašnāvību plānošanā un norisē. Tie, kas izvēlas vardarbīgas metodes, parasti arī pakaras, noslīcinās vai nošaujas, turklāt apstākļos, kad citiem maz iespēju viņus aizkavēt.
Svarīgs pašnāvību cēlonis ir alkoholisms. No alkohola atkarīgo kopskaita 15-25% dzīvi beidz ar pašnāvību, parasti gan pēc daudziem – vidēji divdesmit pieciem – alkohola atkarības gadiem, kad jau iestājies cilvēcisks un sociāls pagrimums un alkohols izraisījis fiziskas slimības. Daudzos gadījumos pašnāvību veicinājuši zaudējumi, pārveidojusies personība un psihiskas slimības kopā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация