Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:313222
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kādas palīdzības metodes visefektīvāk var palīdzēt depresijas traucējumu gadījumos?    3
2.  Vai adaptācijas traucējumi var rasties cilvēkam, kurš ir zaudējis darbu? Pamatojiet savu domu!    8
3.  Ja traucējumi sākas dažu minūšu vai dažu stundu laikā pēc spēcīga stresa vai psihiskas traumas, tad tā būs akūta stresa reakcija, posttraumatiskais stresa sindroms vai adaptācijas traucējums? Pamatojiet savu domu!    10
4.  Raksturojiet atšķirības starp Agrīno bērna autismu un Aspergera sindromu    11
5.  Bērnu bailes un to atšķirība no fobijām    14
  Literatūras saraksts    16
Фрагмент работы

5. Bērnu bailes un to atšķirība no fobijām
Bailes ir nepatīkamas emocijas, kas rodas kā atbildes mehānisms dzīvam organismam sastopoties ar draudiem vai sāpēm. Tās ir organisma dabiska reakcija, lai pasargātu to no sociālajiem un fiziskajiem apdraudējumiem un nāves, sagatavojot to uzbrukumam vai aizsardzībai. Bailes ir bāzes emocijas, objektīva organisma reakcija uz iespējamiem draudiem. Tās ierobežo brīvību, atņem iespējas, bet vienlaikus tas ir mehānisms, kas pasargā no briesmām, ļaujot izdzīvot.
Bieži bailes rada mākslīgi radīti sociālie stereotipi, kas iedveš: kauns būt nabagam, krunkainam, resnam, šķirtenei, bez izglītības, ar zemu sociālo statusu. Ne velti par vienu no visbiežāk lietotajiem svešvārdiem kļuvis stress. Psihologi lēš, ka 95 procenti planētas iedzīvotāju ir neirotiķi. Tas nozīmē, ka pamazām, bet neatgriezeniski pār bioloģiskām bailēm sāk dominēt sociālās bailes.
Kāda eksperimeta laikā pētnieki dažādu vecumu bērniem rādīja šausminošus attēlus. Ja bailes ir iedzimtas, būtu jānobīstas visiem, ja bailes ir pieredzes rezultāts, mazākie nebaidīsies. Tā arī notika: sešus mēnešus vecs mazulis no briesmoņiem nebaidījās, divus gadus vecs jau sabijās, bet piecgadīga meitene pārbijās pamatīgi. Psihologi vērtē, ka bailes bērni iemācās pamazām, iegūst no vides, kurā aug, kā sūkļi uzsūc pasaules programmas, kas rada gan konkrētas fobiskas sajūtas, gan kopēju trauksmes fonu.
Fobija (no grieķu valodas φόβος — bailes) ir uzmācīga baiļu sajūta no ikdienišķām lietām vai sociālām situācijām. Šādas sajūtas veidojas dažādu psihožu rezultātā. Fobija ir iracionālas, uzmācīgas, loģiski neizskaidrojamas bailes, nekas cits kā smadzeņu funkciju kļūda. Fobija ir patoloģiska attieksme pret priekšmetu, situāciju, sevi. Ārsti uzskata, ka fobijas ir ļoti grūti ārstēt. Tradicionālā psihoterapija ne vienmēr ir efektīva, bet medikamentu pret fobijām nav. Fobijas mēdz iedalīt specifiskajās un sociālajās fobijās. Specifiskās fobijas ir bailes no konkrētiem priekšmetiem, dzīvniekiem vai parādībām, bet sociālās fobijas ir bailes no dažādām ikdienišķām situācijām, piemēram, no ielu šķērsošanas vai no cilvēku pūļiem. Pēc definīcijas par fobiju sauc stāvokli ar nepamatoti pārmērīgu baiļu izpausmi, cilvēkam sastopoties tikai ar noteiktu objektu vai parādību. Fobijas var būt saprāta māņu bailes vai bailes ar transformētu baiļu objektu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация