Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:162075
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.08.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Spēka trīscīņa kā sporta veids    4
1.1.  Spēka trīscīņas disciplīnas    4
1.2.  Spēka trīscīņas ekipējums un noteikumi    5
2.  Spēka trīscīņas vēsture    8
2.1.  Spēka trīscīņas vēsture Latvijā    8
2.2.  Spēka trīscīņas vēsture pasaulē    8
  KOPSAVILKUMS    11
  LITERATŪRAS SARAKSTS    12
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Kopsavilkumā var apgalvot, ka spēka trīscīņa jeb pauerliftings, ir spēka sporta veids, kas satāv no 3 disciplīnām - piesēdieni ar svaru stieni uz muguras, svaru stieņa spiešana guļus un svaru stieņa vilkšana no zemes. Sporta veidu var pārstāvēt abu dzimumu pārstāvji, ļoti plašās vecuma un svaru kategorijas robežās- pat no 14 gadu vecuma un 44kg svara sievietēm, līdz svara kategorijai 125 kg un vairāk vīriešiem. Jeb kura sportista ekipējums ir josta viduklim, saites locītavām, triko un kurpes.
Apskatot informāciju par spēka trīscīņas vēsturi Latvijā, nozīmīgākie fakts ir tas, ka spēka trīscīņas vēsture tieši mūsu valstī aizsākās 20.gadsimta 80.gados un pirmais Latvijas čempionāts spēka trīscīņā norisinājās 1982.gadā, taču oficiāli tās bija sacensības kultūrismā, kurā bija jāizpilda arī pauerliftinga disciplīnas. Nozīmīgs notikums spēka trīscīņas vēsturē Latvijā bija 1986.gadā, kad Edmunds Jansons izveidoja spēka trīscīņu par atsevišķu sporta veidu Latvijā. Sekojoši 1990.gadā tika nodibināta Latvijas pauerliftinga federācija.
Kopsavilkumā par šī sporta veida vēsturi pasaulē, būtiski ir tas, ka laika gaitā spēka trīscīņa ir kļuvis par internacionālu sporta veidu, kuru mūsdienās pārstāv sportisti no 100 pasaules valstīm un kontinentiem. Spēka sporta kustība, kas aizsākās ap 1920. gadu laika gaitā pārauga profesionālā sportā, kas sevī iekļāva dažādus spēka vingrinājumus, un līdz mūsdienām tā ir attīstījusies ļoti augstā līmenī. Viens no svarīgākajiem faktiem: 1964. gadā pauerliftings tika atzīts no Amerikas atlētu asociācijas puses kā oficiāls sporta veids ar savu federāciju un tiesībām rīkot čempionātus. Savukārt, pirmās oficiālās sacensības Amerikas Savienotajās Valstīs šajā sportā notika 1964. gada 5. septembrī. Nozīmīgi bija arī tas, ka 1972.gadā tika izveidota Starptautiskā Pauerliftinga federācija.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация