Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:148813
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pedagoģijas ideju pirmsākumi Latvijā iesniedzas seno baltu un lībiešu cilšu materiālajā un garīgajā kultūrā, par kuru liecības sniedz arheoloģijas, folkloras un etnogrāfijas materiāli.
Nozīmīgākais latviešu tautas pedagoģijas avots ir folklora ar pedagoģisko saturu un ievirzi, kas pamatos atspoguļota „Latvijas dainās”. Tajās izpaužas tautas uzkrātās pedagoģijas vērtības, uzskatu, kā arī zināšanas, prasmju un iemaņu sistēma par cilvēka būtību un viņa vietu sabiedrībā.
Folkloras analīze ļauj secināt par to, ka gadsimtos latvieši izveidojuši savu cilvēka ideālu. Galvenā cilvēka vērtību mēraukla ir viņa attieksme pret darbu, cieņa pret vecāko paaudzi, humāna attieksme pret cilvēkiem, saudzīga attieksme pret dabu un viņa morāli ētiska uzvedības sabiedrībā. Cilvēka ideāls latviešu tautas pedagoģijā ietver sevi arī tikumiskās, estētiskās un garīgās vērtības.
Latvijas teritorijā iedzīvotāji audzināja savus bērnus darba procesā. Pieaugušie cilvēki nodeva jaunajai paaudzei dzīves un darba pieredzi, uzskatus, morāles normas, darba mīlestību, humānismu, dzimtenes mīlestību, godu uzskatīja par cilvēku tikumiskās dzīves pamatu. Pirmā bērnu audzinātāja galvenokārt bija māte. Māte atklāja bērniem tautas dziesmu, teiku krāšņumu, rūpējās, lai viņi apgūtu uzvedības tikumiskās normas. Mājas apstākļos bērni iepazinās ar vārda brīvības noslēpumiem, pārņēma savu tuvinieku tikumiskos ideālus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1133798
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация