Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:207334
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Neraugoties uz privātā sektora attīstību 1964.gadā Leiboristu valdība vēlējās ieviest obligātu nacionālo vecumpensiju, kas garantētu vismaz 50% no iepriekšējiem ienākumiem, tādējādi panākot ar ienākumiem saistītas aizsardzības noteikšanu strādniekiem. Šāds plāns sastapās ar opozīciju no gandrīz visām iesaistītajām pusēm, kā rezultātā valdība atteicās no šī plāna. 80tajos gados no valdības puses tika veikti pasākumi, lai veicinātu privāto apdrošināšanu, savukārt, valsts garantēto pensija balstījās uz ienākumu pārbaudi (means-tested) (Whiteside, 2006:51).
Darba noslēgumā autors aplūko visu darbā aplūkoto pensiju sistēmu iezīmes pēckara periodā, kurā politiķu galvenais uzdevums bija sabalansēt industrijas investīciju nepieciešamību ar publiskajiem izdevumiem un pieprasījumu pēc augstākām pensijām (Whiteside, 2006:52). Kā nozīmīgs faktors šo visu sistēmu rašanās procesam tiek uzvērts institucionālais ietvars, kurā pusēm ir iespējams vienoties, kā otrs ir jāmin – pirmskara privāto pensiju fondu integrēšana kopējā valsts pensiju sistēmā, kas veicināja jaukta tipa pensiju sistēmu nostiprināšanos Eiropā (Whiteside, 2006:52). Kā nozīmīgākais secinājums tiek minēts fakts, ka šajā jaukta tipa modelī robeža starp privāto pensiju fondiem un valsts pensiju bija neskaidra, jo valsts bieži kalpoja kā garantētājs privātajos pensiju fondos, kā rezultātā privāto pensiju fondi tika savadabīgā veidā iekļauti valsts sociālās politikas instrumentu klāstā (Whiteside, 2006:53).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1234448
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация