Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:887854
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

S-data (self-report): pašnovērtējums: ko Mr.X domā un saka pats par sevi.
Dažādas personības aptaujas. Pajautāt, ko viņš pats par sevi domā, pašnovērtējuma dati.
Ierobežojums – cik cilvēks ir godīgs, otrs – cik labi šis cilvēks pazīst pats sevi. Plusi – var uzzināt to, ko citi no otras puses neredz – ko viņš grib, emocijas, laimīga vai nelaimīga bērnība. Var būt nestrukturēta ( Es esmu 20x __ ) vai daļēji strukturēta (man patīk skaļas ballītes jā vai nē , vai no 1-10 novērtē cik lielā mērā).
Daudzfaktoru aptaujas: 16 PF ; EPQ ; MBTI ; NEO-PI-R (lielā piecinieka, ļoti dārgs) ; HEXACO-PI ; Latvijas Personības aptauja (LPA-v3) (pirmais lielais tests, kas izstrādāts Latvijā). Viendimesiju aptaujas: Rozenberga pašvērtējuma (pašcieņas) aptauja; Spīlbergera Trauksmes skala; Asu izjūtu meklēšanas aptauja. Ja nevajag pētīt visu personību, bet kādu konkrētu iezīmi.

Dienasgrāmatu analīzes metode (Diary methods / Diary analysis studies) - Aizpilda vairākās reizes dienā. Var izmantot lai pētītu un analizētu: 1.Iekšējo izmaiņu procesus nozīmīgu dzīves notikumu vai pārējās periodu laikā; 2. starppersonu procesus pāros vai grupās.
Ļauj analizēt gan iekšpersonu, gan starppersonu atšķirību līmenī. Dod ieskatu ne tikai atšķirībās vidējos rādītājos, bet arī tajā, kā cilvēki atšķīrās pēc mērāmas pazīmes izpausmju intensitātes izkliedes.
Jo lielākas svārstības, jo “sliktāk”.
Experience-sampling method - Šī metode paredz, ka respondenti sniedz atbildes uz vieniem un tiem pašiem jautājumiem vairākas reizes dienā (līdz ar to dažādās situācijās) 1-4 nedēļu laikā. Katru reizi respondents novērtē, cik lielā mērā noteiktā iezīme raksturo viņu konkrētajā mirklī. Jautājumi var tikt attiecināti uz domām, emocijām, uzvedību un motivāciju
– tā, lai pēc iespējas plašāk tiktu aptverts attiecīgās iezīmes saturs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация