Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:699796
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Zinātniski pētījumi mūsdienās nosaka attīstību ražošanā, lauksaimniecībā, bet tie ietekmē arī procesus sociālajā sfērā - ekonomikā, sabiedrības pārvaldē, izglītībā. Lai šīs nozares varētu sekmīgi funkcionēt ir jāveic dažāda vieda pētījumi. Tie palīdz atklāt kādu pastāvošo problēmu, kuru pētot var nonākt pie kāda secinājuma vai būtiskas atziņas. Lai varētu aptvert un apstrādāt apkārt esošo informāciju vispirms ir jāsaprot kādā nozarē būs jāveic pētījums. Būtiskākie pētījuma etapi līdz ar to var būt: problēmas definēšana; tās izpētes apzināšana (literatūras apskats); problēmas risinājuma hipotēzes izvirzīšana; pētījuma metodes izveide; pētījuma plāna sastādīšana; pētījuma rezultātu apkopošana; rezultātu analīze un izvērtējums; pētījuma publicēšana.
[1]
Izstrādājot dažādus pētījumus ir svarīgi saprast, kādu informāciju izmantot un kāda veida pētījuma metodes būtu vispiemērotākās, lai šo informāciju apstrādātu pēc iespējas veiksmīgāk.

Būt informācijas degpunktā ir izdevīgi visos laikos. Tomēr modernais informatīvais laikmets uzstāda jaunas prasības darbā ar informāciju.
Teorētiskās pētījuma metodes
Elektronisko ziņojumu analīze – izmanto apstrādājot elektroniskās ziņas no interneta resursiem. Tās pamatā ir datu apstrāde tabulu un diagrammu veidā, kas procentuāli parāda pētāmo priekšmetu.

Kontentanalīze – zinātniskās pētīšanas metode, kuras pamatā ir spēja secināt lietišķos dokumentos fiksētu vārdu, izteicienu vai jēdzienu izpausmju biežumu konkurētā laika vienībā, pārvēršot konkurētus faktus kvantitatīvos rādītājos – skaitliskās vienībās un objektivitātes nodrošināšanai izmantojot Faktoru analīzi datu apstrādei. [2]
Konteksta analīze – zinātniska pētīšanas metode, kuras pamatā ir izprast cita cilvēka domas un satura loģisko secību.
Šīs analīzes plaši izmanto arī manā izvēlētajā specialitātē reklāmā un sabiedriskajās attiecībās. Kā piemēru varu minēt informatīvās kampaņas, kur konteksta un kontentanalīzes metodes izmanto, lai objektīvi izvērtētu katras informatīvās kampaņas jēgu un lietderīgumu. Šādi pētījumi palīdz izvērtēt, kāpēc kampaņas vēstījums tiek uztverts negatīvi, tas ir viens no līdzekļiem kā cīnīties ar konkurentiem, analizējot pašreizējo situāciju tirgū un atbilstoši tai pieņemt adekvātus lēmumus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация