Darba gaita.
Lai ziepju masa karsējot ātrāk kustu, to sadala mazākos gabaliņos. Ievieto karsēšanas traukā – katliņā vai palielā bļodā (noteikti nedrīkst izmantot alumīnija traukus!), novieto uz gāzes, elektriskās vai indukcijas plīts riņķa (indukcijas plīts šajā gadījumā ir pati labākā, jo var precīzi noregulēt temperatūru) un karsē uz lēnas uguns, pieskatot, lai masa nesāktu vārīties. Lai tas nenotiktu, karsēšanas procesu var veikt ūdens peldē. “Lai ziepju masa kustu ātrāk, var maisīt, taču tas jādara lēnām, jo, ātri maisot, ziepēs veidosies gaisa burbuļi, tāpēc gabaliņš nolietosies ļoti ātri.
Kad ziepju masa izkususi, to noņem no uguns un pievieno, ko nu gribas: krāsvielu, kaltētos augus un sēkliņas. Ar šīm piedevām nevajadzētu pārspīlēt, jo ziepju pamatfunkcija ir piešķirt ķermenim tīrību un svaigumu, nevis to apklāt ar ziedlapiņu un sēkliņu birumu. Būs pilnīgi pietiekami, ja 250 g ziepju pamatmasas pievienos 1 ēdamkaroti kaltētu augu. “Ēterisko eļļu pievieno, kad masa ir padzisusi, citādi aromāts strauji izgaros.
…