Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:703269
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mazgāšanas līdzekļi ir vielas, kuru šķīdumi spēj atraut netīrumus no mazgājamās virsmas un saistīt tos. Ziepes ir augstāko karbonskābju sāļi un tās iegūst, pārziepjojot taukus. Rūpniecībā izgatavojot ziepes, taukus un eļļas hidrolizē ar tvaiku, iegūtās taukskābes neitralizē. Cietās ziepes pamatā veido karbonskābju nātrija sāļi, kuriem pievieno krāsvielas un smaržvielas, arī dažādas eļļas vai papildvielas, ja ziepēm ir kāda papildfunkcija.
Mūsdienās ražotāji cenšas iekarot savu vietu tirgū, radot jaunus produktus: šķidrās ziepes, dušas želejas, ķermeņa ziepes un citus produktus, tos papildinot ar dažādām sintētiskajām smaržvielām, krāsvielām, antibakteriāliem līdzekļiem un citām vielām. Daudzas no tām ir veidotas uz naftas produktu bāzes un var izraisīt vēzi, dzemdību defektus, centrālās nervu sistēmas traucējumus un paaugstinātu jutību.
Par vienu no viskaitīgākajām vielām, kura ir ziepju sastāvā un kuru izmanto kā putotāju, ir atzīta viela EDTA jeb edetīnskābes. Šīs vielas nelabvēlīgā iedarbība var izpausties kā astma, gļotādas kairinājumi un nieru bojājumi. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация