Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:469222
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kas ir lizings?
Līzings ir savstarpēja vienošanās, kuras rezultātā līzinga devējs nodod līzinga ņēmējam tiesības izmantot līzinga priekšmetu apmaiņā pret līgumā noteiktiem maksājumiem.
Vienkāršāk sakot, līzinga devējs iznomā (aizdod) līzinga ņēmējam naudu preces izskatā, ļauj tam to lietot un slēdz ar līzinga ņēmēju līgumu par preces vērtības apmaksu ilgākā laika posmā, attiecīgi uzrēķinot procentus par sniegto pakalpojumu.
Daudziem uzņēmumiem pašlaik nav iespējams veikt modernizāciju, jo tā prasa ievērojamus naudas līdzekļus. Daudz labu projektu nav īstenoti tikai tāpēc, ka trūkst likvīdas ķīlas, lai saņemtu aizdevumu. Šajos un daudzos citos gadījumos līzings vai noma var būt alternatīvs finansēšanas avots.
Lai noslēgtu līzinga darījumu, uzreiz nav vajadzīgas lielas naudas summas. Galvenais nosacījums ir klienta finansiāla stabilitāte nākotnē. Līzinga kompāniju piedāvāto pakalpojumu daudzveidība palielinās ar katru gadu. Praksē šodien var izdalīt divus līzinga veidus: finansu līzingu un nomu (operatīvo līzingu).

Mazliet par līzinga vēsturi
Lai gan pirmie līzingam līdzīgi darījumi pasaulē ir reģistrēti apmēram pirms 4000 gadiem, tiem bija tikai attāla radniecība ar līzinga darījumiem mūsdienu izpratnē. Par modernā līzinga attīstības sākumposmu var uzskatīt 50. gadus, kad ASV parādījās pirmās no ražotāja neatkarīgās līzinga kompānijas. Latvijā pirmā kompānija, kas sāka sniegt līzinga pakalpojumus, bija Baltijas Tranzītu banka, pēc tam - Igaunijas līzinga kompānija Hansa Leasing, Parekss banka un vēlāk arī daudzi citi. Sākotnēji līgumu nosacījumi bija labvēlīgi tikai naudas aizdevējam. Tieši šajā laikā daudziem uzņēmējiem radās iespaids par līzingu kā dārgu un nedrošu līdzekli finansējuma iegūšanai. šķita, ka papildus augstajām procentu likmēm ir arī liels risks zaudēt nodrošinājumu pie mazākās kavēšanās ar maksājumiem. Pašlaik situācija līzinga tirgū ir būtiski mainījusies par labu klientam. Pazeminājušās procentu likmes un vairāk vai mazāk ir standartizēti līzinga līgumu nosacījumi. Līzings ir kļuvis par vienu no visplašāk izmantotajiem finansu produktiem.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1122764
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация