Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:673714
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Nodokļi un nodokļu sistēma ir ne tikai svarīgi tirgus saimniecības struktūras elementi, bet arī svarīgi budžeta ieņēmumu avoti. Jau 1789. gadā nodokļu nepieciešamību atzīmēja Bendžamins Franklins, atzīmējot: “Šajā pasaulē ne par ko nevar būt pārliecināts, izņemot nāvi un nodokļus”.(1,57lpp) Daudzu attīstīto valstu nodokļu sistēmas ir balstītas uz ienākumu un īpašuma aplikšanu, jo tiek argumentēts, ka tā ir vienīgā iespēja ievērot maksātspējas principu. Taču arvien lielāks skaits ekonomistu, likumdevēju un uzņēmējdarbības pārstāvju aicina mainīt nodokļu politikas virzību, proti, tiek ieteikts pāriet uz izdevumu un patēriņa aplikšanu, uzskatot to par taisnīgāku aplikšanas metodi. Galvenokārt ir runa par pievienotās vērtības aplikšanu. Tāpēc ir svarīgi izpētīt nodokļu sistēmas praktisko virzības tendences un to iespaidu uz valsts budžetu.
Pētījuma novitāte izpaužas tajā apstāklī, ka tiek izpētīts PVN Latvijas budžetā kopumā kā daļa no netiešajiem nodokļiem vēsturiskās evolūcijas aspektā neatkarīgās Latvijas pastāvēšanas laikā sākot jau ar 1922. gadu un salīdzinot ar laika posmu, kad Latvija ir viena no ES dalībvalstīm.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация