Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:568268
 
Оценка:
Опубликованно: 26.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Svarīgi ir ieviest šo terminu, jau pieblīvētajā terminoloģijā, lai “uzsvērtu tendences veidoties sintēzei, tam, ko amerikāņu antropologs Māršals Salinss sauc par jaunu “kultūras kārtību” liela mēroga kultūras shēmu” . Kā noderīga metafora tie uzsvērta “kristalizācija”, kas apzīmē kultūras sakārtošanos pēc konkrēta neskaidrības posma, izveidojas jauna sistēma ar jaunu savu pasaules lietu kārtību, tradīcijām un uzskatiem. Autors noslēdzot darbu izsaka domu, ka šodien dzīvojam globālā kultūras sistēmā, kas ir elastīga un var strauji mainīties balstoties uz vietējām kultūras iezīmēm.
Darbs kopumā ir viegli lasāms, tomēr tajā esošie neskaitāmie atšķirīgie kultūras piemēri pagātnes kontekstā manā skatījumā darbu padara ļoti sadrumstalotu, lai gan norāda uz autora plašajām zināšanām dažādos kultūrvēsturiskos aspektos un līdz ar to spēju brīvi tos interpretēt. Jau no sākuma kultūra tiek definēta ļoti plaši un viss darbs arī turpinās ļoti plašā manierē, cenšoties patvert visus ar indivīdu saistītos dzīves aspektus, kas lielākā vai mazākā mērā iekļaujas kultūras hibriditātes kontekstā. Kopumā grāmata – eseja rosina lasītāju meklēt papildus informāciju par šo fenomenu un veidot savu viedokli.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация